Előfizetői tartalom

Spanyolországban még mindig nem vehetik fel a harmadik oltást a fiatalok

MTI
Spanyolországban az eddigi 60 évről 40 évre csökken a koronavírus elleni oltás harmadik, emlékeztető dózisának korhatára - közölte a spanyol egészségügyi minisztérium csütörtökön, azaz ennél fiatalabbak egyelőre még mindig nem vehetik fel a harmadik oltást. Az újabb korosztályok bevonásával további 15 millió ember válik jogosulttá az emlékeztető oltásra, amelyet életkortól függetlenül megkaphatnak egy adagos Janssen-vakcinával beoltottak, valamint azok a stratégiai ágazatokban dolgozók, akiket az AstraZeneca vakcinájával oltottak be korábban.

A tervek szerint sávosan, az idősebbektől a fiatalabbak felé haladva lesz elérhető az újabb oltás, leghamarabb az 59 és 55 év közöttiek kérhetnek majd időpontot, de csak akkor ha legalább fél év eltelt azóta, hogy megkapták az előző oltást. A spanyol egészségügyi minisztérium adatai szerint eddig a 60 év felettiek 65 százaléka, több mint 9,7 millió ember élt az emlékeztető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés