Előfizetői tartalom

Észak-Korea észak-koreább, mint valaha – Kim Dzsongun kritikus válaszúthoz érkezett

2011. december 17-én halt meg Kim Dzsongil, aki államalapító apját, Kim Ir Szent követően 1993-tól vezette a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságot. Utódjának kijelölt fia, Kim Dzsongun ténylegesen ettől a naptól vezeti az országot. Az észak-koreai vezető hamar világpolitikai tényezővé vált, fegyverfejlesztései fenyegetően hatnak a térség békéjére. A koronavírus-járvány és a kereskedelem leállása miatt azonban az ország gazdasága súlyos helyzetbe került, milliók élelmiszerellátása van veszélyben. Kim Dzsongun hatalmának talán legnehezebb időszakához érkezett, az orwelli típusú diktatúra azonban megbízhatóan működik.

Tíz év után Észak-Korea „észak-koreább”, mint valaha 2011. december 17-én szívelégtelenségben meghalt Észak-Korea vezetője, Kim Dzsongil. Az országban hároméves gyászt hirdettek, az ország lakosai az utcákon bőgtek a „kedves vezetőt” siratva. Temetési bizottságának vezetőjéül legkisebb fiát, Kim Dzsongunt nevezték ki, akiről már évek óta hajtogatták, hogy ő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés