Előfizetői tartalom

Durva kijelentést tett Macron: szomorú, hogy Nagy-Britanniát egy bohóc vezeti

Portfolio
A Le Canard Enchaine nevű francia újság szerint Emmanuel Macron francia elnök múlt szerdai horvátországi látogatása során bohócnak nevezte Boris Johnson brit miniszterelnököt, órákkal azután, hogy 27 ember fulladt bele a La Manche csatornába – írja a Sky News. A két ország között egyre nagyobb a feszültség a migránsválság kezelése miatt, a francia elnök megjegyzése pedig tovább fokozhatja a diplomáciai válságot.

A francia elnök szerint felnőtt beszélgetéseket folytatnak, de előtte és utána úgy látja, hogy a brit miniszterelnök nem viselkedik elegánsan, "mindig ugyanaz a cirkusz" megy. Szomorú látni, hogy egy ilyen nagyszerű országot, amellyel közösen sok mindent elérhetnénk, egy bohóc vezeti – tette hozzá állítólag Macron. A brit munka- és nyugdíjügyi miniszter, Therese Coffey...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés