Előfizetői tartalom

Először van hivatalos uniós látogatás Tajvanon, Peking máris fenyegetőzik

MTI
Az Európai Parlament képviselőinek küldöttségét fogadta csütörtökön a tajvani elnök, Caj Jing-ven. Ez az első hivatalos uniós látogatás a magát önálló államnak tekintő szigeten, amelyet Kína saját területének tekint. Peking azonnal elítélte a látogatást, és felszólította az Európai Uniót, hogy tartsa magát az egy Kína elvéhez.

A demokratikus folyamatokba való külföldi beavatkozással foglalkozó EP-bizottság (INGE) tagjai háromnapos látogatáson tartózkodnak Tajvanon. A tizenhárom fős küldöttség szerdán érkezett, és már aznap tárgyalt Szu Ceng-csang tajvani kormányfővel. Itt az ideje, hogy az Európai Unió fokozza együttműködését Tajvannal. Nagyon egyszerű és világos üzenettel érkeztünk. Nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés