Előfizetői tartalom

Közösen mentenek Afganisztánból az amerikaiak és a britek

MTI
Joe Biden amerikai elnök és Boris Johnson brit kormányfő hétfőn telefonbeszélgetést folytattak egymással, és megállapodtak abban, hogy Afganisztánban összehangolják a két ország evakuálási erőfeszítéseit, ezáltal biztosítva, hogy mindenki, aki erre jogosult, elhagyhassa Afganisztánt, szükség esetén a kimenekítési fázist követően is - közölte a brit miniszterelnök hivatala.

"Megvitatták az amerikai és brit erőfeszítések összehangolását állampolgáraink, illetve a kormányainkkal korábban együttműködők gyors és biztonságos kimenekítése érdekében a kabuli nemzetközi repülőtérről" - ismertette közleményében a Downing Street. Az addigi kormány ellen fegyveresen küzdő tálibok - akiket húsz évvel ezelőtt fosztott meg hatalmuktól az amerikaiak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés