Előfizetői tartalom

Egységesebb és modernebb EU-s haderőt szeretne az uniós külügyi főbiztos

Portfolio
Az Európai Uniónak különböző típusú, újonnan jelentkező válságokra és kihívásokra kell felkészülnie, amihez a mostaninál kevésbé töredezett katonai képesség kialakítására van szükség - jelentette ki az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője Lisszabonban az EU-tagországok védelmi minisztereinek informális találkozóját követően pénteken.

Josep Borrell sajtótájékoztatóján közölte, a gyakran bomlasztó tevékenységekre is használható technológiai fejlődés szükségessé teszi, hogy az EU felgyorsítsa a védelmi képességek javítását célzó innovációkat. Szükséges ez azért is, hogy az unió továbbra is a technológiai fejlődés élvonalában maradjon - mondta. Kiemelte, az uniónak továbbra is vezető szerepet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés