Előfizetői tartalom

Amerika üzent: az ő felderítőgépük kísért egy fehérorosz járatot a lett légtérben

MTI
A fehérorosz légitársaság, a Belavia, Minszk és az észt főváros Tallin között közlekedő járata csütörtök reggel használta a lett légteret és az amerikai légierő felderítő gépe kísérte útján - írta meg a Postimees című észt lap. A hétvégi Ryanair-incidens után ez erős üzenet a fehérorosz vezetésnek, de nem nagyon lesz már erre lehetősége az amerikai haderőnek, mivel a Belavia sorra törli az uniós úticélok felé meghirdetett járatait az EU-csúcs döntése után, sőt a kalinyingrádi célállomását is törölni kényszerült, mivel csak uniós (litván és lett) légtéren keresztül lehet megközelíteni.

A Belavia fehérorosz légitársaság arra kényszerül, hogy törölje a és további tizenegy európai célállomásra közlekedő járatát - számolt be csütörtökön a cég a honlapján. A tájékoztatás szerint a lépés hatálya csütörtöktől október 30-ig tart. A rendelkezést a Fehéroroszország ellen elrendelt, az európai légtér használatának tilalmára vonatkozó uniós döntés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés