Előfizetői tartalom

Olasz munkások akadályozták meg, hogy fegyverhez jusson Izrael

MTI
Olasz kikötői munkások sztrájkkal fenyegetve akadályozták meg egy Izraelnek szánt fegyverszállítmány kihajózását Ravennából - jelentették kedden hírügynökségek. Az érintett hajózási társaság kedden elállt attól, hogy a szállítmányt továbbítsa egy izraeli kikötőbe, miután a kikötői munkások megtagadták, hogy berakodják a fegyvereket, robbanószereket és más hadianyagokat, amelyek tovább éleznék az Izrael és a Gázai övezetet irányító radikális iszlamista Hamász közti konfliktust.

A három legnagyobb olasz szakszervezet már pénteken sztrájkkal fenyegetett az ügyben. "Megtagadjuk, hogy bűnrészesei legyünk egy olyan háborúnak, amely polgári áldozatokat követel a szörnyű harctéren" - olvasható közleményükben. A munkásképviseletek nem sokkal korábban szereztek tudomást arról, hogy egy hajó Ravennában hadianyagokkal teli konténereket készül berakodni....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés