Előfizetői tartalom

Olyan megállapodást alapozhattak meg Bécsben, amely eldöntheti a Közel-Kelet jövőjét

Kedden megkezdődtek a tárgyalások Bécsben az iráni nukleáris program jövőjét érintő megállapodás felélesztésével kapcsolatban. Az egyeztetések fő célja egyrészt az, hogy az Egyesült Államok visszalépjen a 2015-ös atomalkuba, másrészt pedig az, hogy Irán tartsa be a megállapodásban foglaltakat. Bár jelenlegi találkozó mindenképpen fontos előrelépést jelent, a számos érdekellentét miatt elég valószínűtlen, hogy egyhamar megállapodás születik a kérdésben, sokkal inkább lehet egy elhúzódó tárgyalási folyamatra számítani.

A Bécsben tartott találkozón Irán és a 2015-ös atomalku jelenlegi tagjai, azaz Franciaország, az Egyesült Királyság, Németország, Oroszország, valamint Kína képviselői vettek részt az Európai Unió elnöklése mellett. Az Egyesült Államok delegációja egy külön épületben gyűlt össze, mivel Irán elutasította azt, hogy közvetlenül tárgyaljon az amerikaiakkal, így főleg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés