Előfizetői tartalom

Joe Bidennél is lobbiznak, hogy kicsikarják azt a dátumot, amelyet követően betiltják a benzines autókat Amerikában

Portfolio
Két kaliforniai szenátor levélben kérte Joe Biden amerikai elnököt, hogy határozzon meg egy konkrét céldátumot, amelyet követően betiltják a kizárólag benzines motorral szerelt járművek értékesítését az Egyesült Államokban. A demokrata politikusok kérésüket éppen egy olyan időszakban fogalmazták meg, amikor jelentős kihívást okoz a Fehér Háznak, hogy miként változtasson a Trump-adminisztráció által elfogadott, gépkocsikra vonatkozó enyhébb károsanyag-kibocsátási szabályokon.

A demokrata Alex Padilla és Dianne Feinstein szenátorok levélben fordultak Joe Bidenhez, arra kérve az amerikai elnököt, hogy kövesse Kalifornia példáját és határozzon meg egy olyan konkrét céldátumot, amelyet követően már csak tisztán elektromos meghajtású személyutókat és haszongépjárműveket lehessen újonnan forgalomba helyezni az Egyesült Államokban – írja a Reuters....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés