Előfizetői tartalom

Az IMF segítségét kérik a szegény országok koronavírus elleni küzdelméhez

MTI
Több mint kétszáz világszerte ismert civilszervezet arra kérte szerdán a világ húsz legfejlettebb országának (G20-csoport) pénzügyi vezetőit, hogy támogassák a Nemzetközi Valutaalapot (IMF) egy 3000 milliárd dolláros segélycsomag kibocsátásában, amelyből a szegény országok részesülhetnének átvészelendő a koronavírus-járványt.

A Jubilee USA Network, az Oxfam és más szervezetek meggyőződése szerint az IMF-nek ekkora összeget kellene kibocsátania a saját valutájából, az SDR-ből, ezáltal elkerülhető lenne, hogy a szegény országok még inkább eladósodjanak. Erről szóló nyílt levelüket a G20-nak és az IMF-nek is elküldték. Az SDR (Special Drawing Rights - különleges lehívási jogok) az IMF tagországai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés