Előfizetői tartalom

Néhány órán belül eldőlhet, hogy végleg zátonyra fut-e Donald Trump politikai karrierje

Portfolio
Ma este kerül sor Donald Trump második alkotmányos felelősségre-vonási eljárásának tárgyalására az amerikai szenátusban. Trumpot azzal vádolják, hogy zendülést bujtott fel, amikor tüzes beszéde után hívei megostromolták a Capitoliumot január 6-án. Nagyon csekély az esély arra, hogy Donald Trumpot bűnösnek kiáltják ki, hiszen 17 republikánus szenátor támogatása kellene ahhoz, hogy a volt elnököt elítéljék, de a párt szenátorainak többsége az egész eljárást alkotmányellenesnek találja és korábban azzal is próbálkoztak, hogy tárgyalás nélkül elkaszálják az egészet. Ha mégis bűnösnek találják Trumpot, akár örökre eltilthatják attól, hogy az elnöki székért induljon, ezzel pedig politikai ambícióinak is valószínűleg vége.

Zavargás szítása miatt ítélkeznek Trump fölött 2021. január 13-án indított alkotmányos felelősségre-vonási (impeachment) eljárást Donald Trump ellen az amerikai képviselőház. A demokrata többségű alsóház 232-197 szavazattal jóváhagyta az indítványt, 10 republikánus képviselő is az akkor még regnáló elnök felelősségre-vonására voksolt. Az eljárást a 2021. január...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés