Előfizetői tartalom

Külföldi kormány által támogatott hekkerek törtek be az USA kormányzati intézményeibe

Portfolio
Egy külföldi kormány által támogatott hekker csoport aktívan figyelte a belső e-mail forgalmat az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumában, illetve egy sor másik kormányzati intézményben - írja a Reuters. "Az Egyesült Államok kormánya minden szükséges lépést megtesz a helyzet orvoslása érdekében" - mondta John Ullyot, a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője.

A Pénzügyminisztériumot és a Kereskedelmi Minisztérium Nemzeti Távközlési és Információs Igazgatóságát megcélzó hekkerek hasonló eszközzel betörtek más kormányzati intézményekbe is - mondta a Reuterst tájékoztató három informátor, akik azonban más intézményeket nem neveztek meg. Az eset olyan súlyos, hogy a Nemzetbiztonsági Tanács szombaton ülésezett a Fehér Házban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés