Előfizetői tartalom

Nemzetközi krízisek egész sorozata szakad hamarosan Joe Biden nyakába

Nem fog unatkozni Joe Biden, ha egyszer átveszi a világ legerősebb katonai erejével és legnagyobb gazdaságával rendelkező Egyesült Államok irányítását: egy rakás olyan nemzetközi krízissel kell szembenéznie, melyet elődje, Donald Trump, sőt még volt főnöke, Barack Obama sem tudott megoldani. Néhány amerikai érdekek ellen fellépő ország Trump alatt csak még erősebb lett: ilyen Észak-Korea, amely már atomfegyverekkel rendelkezik vagy éppen Irán, amely számos régiós konfliktusba kezdett el beavatkozni. De eltávolodott az Egyesült Államoktól például Törökország is és Kína expanziója is felgyorsult a régióban. Emellett tombol a koronavírus-krízis és Trump teljesen elhanyagolta a klímaváltozás kérdését, ami hosszú távon kritikus problémává hízhat. Mit tervez Joe Biden kezdeni ezekkel a fenyegetésekkel, krízisekkel? Nézzük.

Irán és a Közel-Kelet Évtizedek óta komoly fejtörést okoz az éppen aktuálisan regnáló amerikai elnököknek, hogy oldja meg a Közel-Kelet bizonyos országaiban fennálló, hosszú éveken át húzódó, zavaros konfliktusokat, Joe Biden hatalomátvételekor sem lesz ez másképp. Az Egyesült Államok és szövetségesei szerint a régió stabilitására nézve jelenleg Irán jelenti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés