Előfizetői tartalom

Biden minden amerikai elnökeként száll szembe a koronavírus-járvánnyal

Portfolio
Szombat éjjel sor került Joe Biden frissen megválasztott amerikai elnök győzelmi beszédére, amelyben hangsúlyozta, minden amerikai elnökeként harcolni fog a fajgyűlölet és a klímaváltozás ellen. Egyben megerősítette, legsürgetőbb feladatának a koronavírus-járvány megfékezését tekinti, amely nélkül nem lehet talpra állítani az Egyesült Államok gazdaságát. Beszédéből kitűnt, a sikerhez az amerikaiaik összefogására és kétpárti együttműködésére lenne szükség.

Joe Biden beszéde legelején kiemelte, hogy a demokraták választói egyértelmű és meggyőző győzelemhez juttatták az elnöki székért folyó küzdelemben. Egyben emlékeztetett arra is, hogy a 74 millió szavazat, amelyet megszerzett, több, mint amit bárki kapott az amerikai elnökválasztások történetében. Hangsúlyozta, ezzel az erős felhatalmazással újra kivívja majd a tiszteletet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés