Az Occitania régió egészségügyi hivatala szerint a Perrier vize virológiai kockázatot jelent a fogyasztókra nézve. Ez nem az első probléma, amivel a márkának idén szembe kellett néznie. Korábban anyavállalata, a Nestlé Waters kénytelen volt több millió palackot megsemmisíteni E.coli baktérium jelenléte miatt az egyik forrásban.
Bár a korábbi szennyeződést a heves esőzések következményeként magyarázták, az új kutatások a vízminőséggel kapcsolatos strukturális problémákra utalnak.
A szakértők szerint a források minőségét a környezetszennyezés és az éghajlatváltozás is negatívan befolyásolja.
A francia hatóságok már régóta fokozott figyelemmel kísérik a Nestlé tevékenységét. A vállalatot azzal vádolják, hogy engedély nélküli tisztítási technikákat alkalmaz az ásványvíz minőségének biztosítására.
Az olyan módszerek, mint a szénszűrők vagy az UV-sugárzás használata tilos, mivel ezek rontják az ásványvíz "eredeti tisztaságát".
A Perrier jövője nagyban függ a 2025-ben esedékes új működési engedélyről szóló döntéstől. Addig a Perrier palackok továbbra is elérhetőek lesznek a boltokban, de kérdéses, hogy a fogyasztók meddig lesznek hajlandóak a hagyományos forrásvíz árának közel háromszoros fizetni érte.
Címlapkép forrása: Alex Tai/SOPA Images/LightRocket via Getty Images