Előfizetői tartalom

Friss kutatás: ha ezt a csokoládét eszed, egészségesebb lehetsz

Portfolio
Az étcsokoládé rendszeres fogyasztása csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát, derül ki egy új kutatásból. A tanulmány szerint a heti ötszöri étcsokoládé fogyasztás akár 21%-kal is mérsékelheti a betegség kialakulásának esélyét, míg a tejcsokoládé esetében nem tapasztaltak ilyen pozitív hatást. A kutatók hangsúlyozzák, hogy további vizsgálatok szükségesek az eredmények megerősítéséhez - tudósított a The Guardian.

Az Egyesült Államokban végzett hosszú távú vizsgálat során ápolók és egészségügyi dolgozók csokoládéfogyasztási szokásait elemezték. A kutatók szerint a csokoládéfogyasztás és a 2-es típusú cukorbetegség kockázata közötti kapcsolat eddig "ellentmondásos" volt, mivel a korábbi tanulmányok nem tettek különbséget a csokoládéfajták között. A kutatócsoport három...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái

Előfizetés