Előfizetői tartalom

Itt a fordulat: fellélegezhetnek az éttermek

A korábban beharangozott 12 százalék helyett magasabb szinteken maximalizálják majd az éttermi felszolgálói díjat, vagy közkeletű nevén a szervizdíjat. Magánszemélyek fogyasztása esetén maximum 15 százalékot, míg céges rendezvényeknél 20 százalékot számolhatnak majd fel az éttermek. Ezzel fellélegeztek a vállalkozók, akik a szervizdíj maximálása miatt aggódtak, hiszen számos helyen már most is magasabb, mint 12 százalék. A Nemzetgazdasági Minisztérium a szakmai szervezetekkel konzultálva döntött a változtatás mellett, és azt is bejelentette, hogy az eredeti ígéretnek megfelelően adómentes lesz a borravaló, bárhogy is fizetik majd azt a vendégek az éttermi személyzet számára.

A 12 százalék gondot okozott volna, a magánszemélyeknél 15 százalék és céges rendezvények esetében 20 százalék szervizdíj már rendben van. Ebbe bele tudnak férni a cégek – mondta a Portfolio megkeresésére Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke. Alapvetően ezt a szintet alkalmazzák egyébként most is a kiemeltebb vendéglátóipari vállalkozások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái

Előfizetés