FONTOS Bejelentette az MNB: január 1-jétől 10%-os önerővel vehetünk fel zöld lakáshitelt
 
Portfolio signature

Őrület az olajpiacon - Meddig tarthat a zuhanás?

Egyre nagyobbak a kérdőjelek a közel-keleti konfliktus kapcsán, az újabb iráni és izraeli eszkalációk potenciális hatását mérlegelik a befektetők, nagyon ideges mozgásokat láthatunk az olaj árában. Most éppen egy hétvégi fejleménynek köszönhetően beszakadt az olaj ára, a zuhanást követően egy nagyon fontos szintre került a jegyzés. Adódik a kérdés: meddig tarthat még az őrült zuhanás, hova eshetaz olaj ára?

Bezuhant az olaj ára

A Brent nyersolaj határidős jegyzése közel 6 százalékot esett eddig,

és már a hordónkénti 72 dollárt közelíti a jegyzés, miután Izrael megtorló csapásai Irán ellen a hétvégén elkerülték az ország olajipari létesítményeit és nukleáris infrastruktúráját, ezzel jelentősen csökkentek az energiaellátás zavarai miatti félelmek.

Az izraeli vadászgépek szombaton Irán-szerte katonai létesítményeket vettek célba, válaszul az október eleji iráni rakétatámadásokra - az olajárak ebben a hónapban a közel-keleti geopolitikai kockázatok növekedése miatt vad kilengéseket mutattak, Izrael megtorlása pedig most visszafogottabb volt, mint amitől a piacok tartottak, ami felcsillantotta a reményt a regionális konfliktus további enyhülésére.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés