Keményen betámadta Moszkvát a német jegybank elnöke
Gazdaság

Keményen betámadta Moszkvát a német jegybank elnöke

Portfolio
Joachim Nagel, a Bundesbank elnöke, éles kritikát fogalmazott meg Oroszország G20-as ülésen tett követeléseivel kapcsolatban, hangsúlyozva, hogy az Ukrajna ellen 2022 februárjában indított háború, ellentmondásossá teszi a nemzetközi együttműködésre vonatkozó orosz felhívásokat.

Nagel Washingtonban, a hétvégén arra figyelmeztetett, hogy Oroszország igényei a globális együttműködésre „csúfolódás” az ország agresszív háborújával szemben, amely jelentős hatással van Németország gazdasági helyzetére – írja a Bloomberg.

A Bundesbank elnöke rámutatott, hogy Németország gazdasági nehézségei 2022 tavaszán kezdődtek, közvetlenül az orosz inváziót követően.

Nem szabad elfelejtenünk, hogy honnan indult minden

– mondta Nagel, utalva a háborúra, amely aggodalmakat keltett az energiaellátás biztonságával kapcsolatban Európa legnagyobb gazdaságában.

Míg Németország gyorsan reagált a helyzetre, a háború súlyosan befolyásolta a vállalatok és a fogyasztók bizalmát, politikai feszültségeket gerjesztett, és feltárta a német ipar mélyebb problémáit.

Nagel kifejezte felháborodását azzal kapcsolatban, hogy az orosz képviselő a G20-as keretek között beszél a nemzetközi együttműködés fontosságáról. „Teljesen elfogadhatatlan” – mondta a német jegybankár.

Hangsúlyozta, hogy most különösen fontos, hogy Németország foglalkozzon a gazdaságát hátráltató kihívásokkal, amelyek között struktúrált problémák is szerepelnek.

„Tudjuk, hogy strukturális problémáink vannak Európában, és most okos megoldásokat kell találnunk – és vannak is okos megoldások – hogy túljussunk ezeken a problémákon” – mondta.

Kiemelte, hogy Németországnak van elegendő kapacitása és elkötelezettsége ahhoz, hogy visszatérjen a korábbi 25 év növekedési pályájához.

Ez nem az első alkalom, hogy Nagel politikai kérdésekbe is belemerül. Többször figyelmeztetett a szélsőséges pártok térnyerésére Németországban, és arra is, hogy Donald Trump visszatérése az Egyesült Államok elnöki posztjára kedvezőtlen hatással lenne Európa gazdaságára.

Címlapkép forrása: Thomas Trutschel/Photothek via Getty Images

Holdblog

A két mesterlövész (HOLD After Hours)

Zsiday Viktorral megpróbálunk a marxizmusban, a magyar gazdaságpolitikában és egészségügyben, sőt, Trumpban is valami jót találni. Jó szórakozást! 0:42       Új műsorvezetőnk, Zsiday

Holdblog

Mit keres ennyi iPhone Kínában?

A patriotizmus megjelenik az okostelefonok piacán is: a fogyasztók szívesen választják a hazait. Az Apple dominálja az észak-amerikai piacokat, míg a Samsung szinte egyeduralkodó Dél-Koreában...

Holdblog

Mit nézünk pontosan egy grafikonon?

Hiába nézzük ugyanazt az árfolyamot, nem ugyanazt látjuk rajta. Megvizsgálták, hogy befolyásolja-e a prognózisainkat az, hogy pontosan mire is fókuszálunk egy grafikonon. Az eredmény meglepő,.

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Trump vagy Harris lesz az új amerikai elnök? – Hogy érinti ez a befektetéseinket?
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
Benzinkút