Új funkcióval kaszálnak nagyot az online szerencsejátékosok
Gazdaság

Új funkcióval kaszálnak nagyot az online szerencsejátékosok

Portfolio
Még mindig a foci a legnépszerűbb sport az online sportfogadás piacán, ezen belül is a Bajnokok Ligája visz mindent - derült ki a Szerencsejáték Zrt. pénteki sajtóeseményén, ahol értékelték az elmúlt egy évet abból a szempontból is, hogy éppen tavaly ilyenkor indult el az új tippmixpro.hu. Horváth Zoltán, a Szerencsejáték Zrt. sportfogadási vezetője elárult olyan részleteket is, hogy a korai kifizetéseknek köszönhetően sok játékos hatalmasakat kaszált, pár ezer forintból hoztak ki több millió forintos nyerőt.

Fogadási trendek

A spanyol és az angol liga a legnépszerűbb az online sportfogadók körében, de amikor Bajnokok Ligája hét van, akkor az mindent visz - tudtuk meg Horváth Zoltántól. Miután a legnagyobb fociklubok a legnépszerűbbek az emberek körében, ezért a fogadásban is ezek a legnépszerűbb csapatok.

Kedvező trend számunkra, hogy az egy mérkőzésre vonatkozó fogadási lehetőségek száma megnőtt

- jelezte Horváth Zoltán, aki olyan részleteket is megosztott a sajtóeseményen, hogy például egy Bajnokok Ligája mérkőzésre van 900 fogadási lehetőség. Itt megemlítette a különböző játékosokra vonatkozó fogadási lehetőségeket, hogy honnan lő kapura, szerelések száma, lapok száma. Így nem csak az alappiac a döntő, hogy végül ki nyer, hanem az egyedi fogadási lehetőségek hasítanak ki egyre nagyobb szeletet - mondta. Sok fogadás jön be ezekre a kiegészítőnek gondolt lehetőségekre - ismerte el.

Kiemelte azt is, hogy új funkció élesedett szeptemberben a tippmixpro-n, az early cashout, ami az ügyfeleknek jó hír, de a társaságnak kicsit fáj, erre alkalmasnak kell lenni. Példaként említette azt az esetet, amikor egy csapat 2:0-ra vezet és ezt korai kifizetéssel nyertesként írja jóvá a társaság, de közben a végeredmény alapján nem nyert volna semmit az érintett. Ennek nyomán a lottócég visszafizetési arányszáma emelkedett, a tippmixpro-n már 90% felett van a visszafizetési arány, és erre jönnek még rá az adózási vonzatok, amit a cég visel.

A bevétel tekintetében tehát erős ez a termék, de jövedelmezőség tekintetében nem éppen, ott az 5-ös lottó visz mindent - árulta el. Hozott néhány példát jelentős nyereménykifizetésekre: volt, aki 4 ezer forintos fogadásra nyert 2 millió forintot, vagy 4700 forintra nyert 1,4 millió forintot. Közülük előbbi játékos a Tippmixpro oddsemelő ajánlatának felhasználásával ért el ekkora nyereményt, utóbbi fogadó tippsora pedig a korai kifizetésnek köszönhetően vált nyertessé. Az extra funkciók tehát egyre nagyobb teret kaptak, és a fogadók körében is rendkívül népszerűvé váltak.

Értékelése szerint sikerült a tippmixpro-val nagyon jó és vonzó terméket létrehozniuk, van mögötte egy nagyon megbízható szolgáltató, sok új funkció élesedett ezért a Szerencsejáték Zrt rendszerében, ebben a tekintetben a magyar szolgáltató behozta a korábbi lemaradását.

A magyar csapatok közül a Fradi még mindig extra népszerűségnek örvend és van Szoboszlai Dominik hatás is a magyar sportfogadási piacon, de a magyar válogatott meccseit is túlfogadják a szurkolók.

Megosztotta azt is, hogy egy hónapban 100-140 ezer eseményt tudnak kínálni az élő fogadásoknak köszönhetően, a kínálat folyamatosan növekszik. Szerencsejáték Zrt. sportfogadási vezetője arról is beszélt, hogy az élő fogadás megveri a mérkőzés előtti fogadásokat, 60% már a részaránya.

A piacnyitás tapasztalatai

A 2023 januárjában hivatalosan elindult online sportfogadási piacnyitás is szóba került az eseményen. Azt tapasztaltuk, hogy a hazai szabályozó hatóság eldöntötte, milyen irányba megy el, vagyis kinyitják a sportfogadási piacot, melynek nyomán engedélyt lehet szerezni, de közben szigorított is az illegális szereplőkkel szemben, és minden eszközt használ is, ami az iparágra jellemző. Arra is kitért a Szerencsejáték Zrt. sportfogadási vezetője, hogy van olyan ország, ahol még nem nyitották ki ezt a piaci szegmenst, minden ország más és más szabályozást alkalmaz, szerinte egységes uniós szabályozást várni nem realitás.

A nyitás miatt valósította meg 10 hónapon át tartó fejlesztését a Szerencsejáté Zrt., melynek hatására létrejött egy versenyképes, vonzó online sportfogadási felület, számos új funkcióval, amit a játékosok előszeretettel használnak is (ahogy fentebb be is mutattuk).

Horváth Zoltán szerint a saját tapasztalataik, és a tippmixpro.hu számai azt mutatják, hogy

jelentősen visszaeshetett az illegális szereplők jelenléte.

Vagyis a hatóság elérte céljait, vagyis hogy még inkább a legális szereplők felé terelje a játékosokat. Horváth Zoltán arról is beszámolt, hogy a legnagyobb külföldi szereplők szinte mindegyike elhagyta a magyar piacot, akik illegális formában voltak jelen, vagyis engedély nélkül működtek, csak az Unibet van még jelen. Arra is emlékeztetett viszont, hogy a francia lottótársaság felvásárolta az Unibetet, és az első döntése az volt, hogy nem fogad el új regisztrálókat Magyarországról a társaság. Ismertetése szerint ez megint nagy lehetőség és egyúttal felelősség is a Szerencsejáték Zrt. számára.

A csalódott fogadók számára vonzó alternatívaként jelenjen meg a társaságunk - ez a célunk

- hangoztatta, majd hozzátette: ezért folyamatos fejlesztésekben vannak.

Olyan érdekességről is beszámolt, hogy a virtuális sportokra való fogadás olyan napokon jelenik meg, amikor nincsenek hagyományos sportfogadási események. Így ez a két terület jól kiegészíti egymást.

A földi fogadás megújításán is dolgozunk, a tippmix fejlesztésén - jelezte az eseményen Horváth Zoltán.

A sportfogadás a tavalyi 980 milliárd forintos árbevételen belül 58%-ot képviselt. Idén ez az arányszám tovább nőtt, 64% felett volt már. A tippmixpro már megelőzte a tippmixet, már akkor, mikor elindult tavaly az új fejlesztéssel az online szegmens.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Portfolio

Holdblog

Mit keres ennyi iPhone Kínában?

A patriotizmus megjelenik az okostelefonok piacán is: a fogyasztók szívesen választják a hazait. Az Apple dominálja az észak-amerikai piacokat, míg a Samsung szinte egyeduralkodó Dél-Koreában...

Holdblog

Mit nézünk pontosan egy grafikonon?

Hiába nézzük ugyanazt az árfolyamot, nem ugyanazt látjuk rajta. Megvizsgálták, hogy befolyásolja-e a prognózisainkat az, hogy pontosan mire is fókuszálunk egy grafikonon. Az eredmény meglepő,.

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Óraátállítás 2024: kezdődik a téli időszámítás
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
GettyImages-2180608384