Gazdaság

Több tucat helyszínen elindult az Erőművek Éjszakája

Portfolio
"A mai napon országszerte több mint 60 helyszínen közel 5200 regisztrált látogatót várunk az Erőművek Éjszakája programjaira" – jelezte az eseményt útjára indító programon az MVM Paksi Atomerőműben Juhász Edit.

A főszervező Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke a nyitottság és a párbeszéd fontossága mellett rámutatott: az Erőművek Éjszakája kiváló alkalom arra, hogy az érdeklődők testközelből is lássák a hagyományos- és a megújuló energiatermelés, valamint a közműszolgáltatások működésének folyamatait, amivel tudatosabb fogyasztóvá válhatnak.

Bízom benne, hogy a látogatók között sok olyan fiatal is lesz, akinek akár tanulmányait, karrier elképzeléseit is befolyásolhatja ez az élmény, és emiatt később az energetika, a víziközműszolgálatás, vagy a hulladékgazdálkodás területén helyezkednek majd el

– tette hozzá a MEKH elnöke.

A megnyitó helyszínén,

az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Látogatóközpontjába és az Atomenergetikai Múzeumba már a regisztráció első napján elfogyott az összes hely.

Az Erőművek éjszakáját idén már ötödik alkalommal rendezik meg, amely az ország legnagyobb és legnépszerűbb energiaipari rendezvényévé vált. A látogatók betekintést nyerhetnek az energiatermelés folyamataiba, atom, biomassza, hulladék, lignit vagy éppen víz alapú technológiát alkalmazó erőművet is megtekinthetnek, illetve megnézhetik a városi távfűtőművek működését, amelyek idén is a Távhőszolgáltatás Napja rendezvényeivel színesítik a programokat.

A hulladékfeldolgozással foglalkozó üzemekben bemutatják, miként lesz a hulladékból újra felhasználható, vagy energetikailag újrahasznosítható alapanyag, és megmutatják azt is, mi hogyan segíthetjük hatékonyan ezt a folyamatot.

Megnyitnak a víziközmű-szolgáltatók telephelyei is, így az érdeklődők bepillanthatnak egy vízmű vagy egy víztározó működésébe; kiderül, hogy hogyan lesz a szennyvízből tiszta víz, és azt is megtudhatják, hogy mi van egy víztorony belsejében.

Az idei évben fokozott figyelem fordul a megújuló energiatermelés alkalmazására is, a program során egyre nagyobb számban látogathatók a természeti erőforrások erejével, például vízzel, biomasszával vagy biogázzal működő villamosenergia- és hőtermelő létesítmények.  

Holdblog

Mit keres ennyi iPhone Kínában?

A patriotizmus megjelenik az okostelefonok piacán is: a fogyasztók szívesen választják a hazait. Az Apple dominálja az észak-amerikai piacokat, míg a Samsung szinte egyeduralkodó Dél-Koreában...

Holdblog

Mit nézünk pontosan egy grafikonon?

Hiába nézzük ugyanazt az árfolyamot, nem ugyanazt látjuk rajta. Megvizsgálták, hogy befolyásolja-e a prognózisainkat az, hogy pontosan mire is fókuszálunk egy grafikonon. Az eredmény meglepő,.

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Óraátállítás 2024: kezdődik a téli időszámítás
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
GettyImages-1328265812-hajó-idegenforgalom-környezet-nyaralás-part-tenger-természet-turizmus-vitorlázás