Nagy a baj a Mercedesnél
Gazdaság

Nagy a baj a Mercedesnél

Portfolio
A Mercedes-Benz bejelentette, hogy fokozza költségcsökkentő intézkedéseit, miután a vállalat nyereségessége jelentősen visszaesett a harmadik negyedévben. A német autógyártó különösen a kínai piacon szembesül kihívásokkal, ahol az éles verseny és a gazdasági lassulás is erősen befolyásolja az értékesítést és a nyereségességet - számolt be a Bloomberg.
Jön az új amerikai elnök, kifutnak a magas hozamú állampapírok, egyre alacsonyabbak a kamatok, adódik a kérdés: mibe érdemes most befektetni? A kérdésre profi szakemberek hozzák a válaszokat, befektetési ötleteket, november 6-án jön a Portfolio Investment Day 2024. Most érdemes jelentkezni!

A Mercedes-Benz pénzügyi teljesítménye jelentősen romlott a harmadik negyedévben: a bevétel 34,52 milliárd euróra csökkent, ami körülbelül 7%-os visszaesést jelent az előző év azonos időszakához képest. A vállalat kamat- és adófizetés előtti eredménye még drasztikusabban, 48%-kal esett vissza, 2,52 milliárd euróra.

A nyereségesség kulcsfontosságú mutatója, a működési marzs 4,7%-ra csökkent, ami messze elmarad a vállalat által kitűzött 8%-os minimális céltól, és jóval alacsonyabb az egy évvel korábbi 12,4%-os szintnél.

Ez a visszaesés főként a vállalat legdrágább modelljeinek csökkenő eladásaival magyarázható.

A kínai piac különösen problémás területnek bizonyult a Mercedes számára. Az ország gazdasági lassulása, amelyet az elhúzódó ingatlanpiaci visszaesés is súlyosbít, jelentősen csökkentette a luxusautók, köztük az S-osztály és a Maybach modellek iránti keresletet.

Ez a tendencia arra kényszerítette a vállalatot, hogy lefelé módosítsa 2024-es értékesítési előrejelzéseit és csökkentse a személygépkocsi-üzletág haszonkulcsát.

A felsőkategóriás autók eladásainak gyengülése különösen érzékenyen érinti a Mercedest, mivel ez a szegmens kulcsfontosságú szerepet játszik a vállalat stratégiájában. A luxusmodellek értékesítéséből származó bevételek finanszírozzák a cég átállását a teljesen elektromos jövőre.

Harald Wilhelm pénzügyi igazgató így nyilatkozott a helyzetről:

A harmadik negyedéves eredmények nem felelnek meg ambícióinknak. Óvatosan tekintünk a piac további alakulására, és minden erőfeszítést fokozni fogunk a további hatékonyságnövelés és költségjavítás érdekében az egész üzletágban

Címlapkép forrása: Artur Widak/NurPhoto via Getty Images

Holdblog

Mit keres ennyi iPhone Kínában?

A patriotizmus megjelenik az okostelefonok piacán is: a fogyasztók szívesen választják a hazait. Az Apple dominálja az észak-amerikai piacokat, míg a Samsung szinte egyeduralkodó Dél-Koreában...

Holdblog

Mit nézünk pontosan egy grafikonon?

Hiába nézzük ugyanazt az árfolyamot, nem ugyanazt látjuk rajta. Megvizsgálták, hogy befolyásolja-e a prognózisainkat az, hogy pontosan mire is fókuszálunk egy grafikonon. Az eredmény meglepő,.

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Óraátállítás 2024: kezdődik a téli időszámítás
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
magyar-csalad-fiatal-no-nyugdijas-idos-no-gondozas-gondoskodas