McDonald's-ügy: tovább nőtt a fertőzések száma Amerikában
Gazdaság

McDonald's-ügy: tovább nőtt a fertőzések száma Amerikában

Portfolio
Az Egyesült Államokban tovább nőtt az E. coli fertőzöttek száma, amelyet a McDonald's Quarter Pounder hamburgeréhez használt hagyma okozhatott. A járvány már 13 államot érint, és a fertőzöttek közül többen kórházba kerültek. A gyorsétterem-lánc intézkedéseket hozott a probléma kezelésére, de a szakértők szerint további megbetegedések várhatók.
A magyar agrárium egyedülálló csúcsrendezvénye! Minden fontos információ egy helyen a sikeres piaci, üzleti, befektetési, fejlesztési és finanszírozási döntésekhez az agrárgazdaságban!

Az amerikai élelmiszer- és gyógyszerhatóság (FDA) pénteken közölte, hogy

75-re emelkedett az E. coli járványban megfertőződött emberek száma, a fertőzés a McDonald's Quarter Pounder hamburgerekhez köthető.

Ez jelentős növekedés a korábban jelentett 49 esethez képest.

Az egészségügyi felügyelet adatai szerint a 61 ismert esetből 22 személyt kórházba kellett szállítani. Közülük kettőnél hemolitikus urémiás szindróma alakult ki, amely súlyos, akár veseelégtelenséget is okozó állapot. Az E. coli O157:H7 törzs, amely egy ember halálát is okozta, különösen veszélyes lehet az idősekre, gyermekekre és az immunhiányos emberekre.

A McDonald's a helyzetre reagálva ideiglenesen felfüggesztette a Quarter Pounder felszolgálását az érintett amerikai éttermek egyötödében. A vállalat és az FDA első megállapításai szerint

a járvány valószínű forrása a hamburgerben használt szeletelt hagyma volt,

amely egyetlen beszállítótól, a Taylor Farms-tól származott.

Az amerikai mezőgazdasági minisztérium közlése szerint, bár a hagyma a fő gyanúsított, a hamburgerhez használt marhahúsból vett mintákat is vizsgálják E. coli baktériumra.

A járvány eddig 13 államot érintett, köztük Coloradót, ahol 26 fertőzést jelentettek. A Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ szerint a McDonald's és a Taylor Farms által hozott intézkedéseknek köszönhetően a lakosságot érintő kockázat jelenleg nagyon alacsony.

Más nagy amerikai gyorsétterem-láncok, mint a Taco Bell és a Burger King is óvintézkedéseket tettek, és kivonták a friss hagymát az étlapjukról.

Ezek az éttermek szintén a Taylor Farms-tól szerezték be a hagymát.

A járvány hatással volt a McDonald's részvényeire is, amelyek 2%-ot estek a napközbeni kereskedésben. Peter Saleh, a BTIG elemzője a helyzetet értékelve kijelentette:

Továbbra is úgy gondoljuk, hogy rövid távon további fertőzések lehetségesek, és a befektető számára a legnagyobb kockázatot a folyamatos negatív híráramlás jelenti.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Shutterstock

Holdblog

Mit keres ennyi iPhone Kínában?

A patriotizmus megjelenik az okostelefonok piacán is: a fogyasztók szívesen választják a hazait. Az Apple dominálja az észak-amerikai piacokat, míg a Samsung szinte egyeduralkodó Dél-Koreában...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Óraátállítás 2024: kezdődik a téli időszámítás
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
GettyImages-1328265812-hajó-idegenforgalom-környezet-nyaralás-part-tenger-természet-turizmus-vitorlázás