Trump megelőzte Harrist a választást eldöntő ügyben
Gazdaság

Trump megelőzte Harrist a választást eldöntő ügyben

Donald Trump megelőzte Kamala Harrist egy új Financial Times közvélemény-kutatás szerint abban a kérdésben, hogy kiben bíznak az amerikaiak inkább a gazdaság kezelésében. Ez aláhúzza a Demokrata Párt küzdelmét, hogy meggyőzze a szavazókat arról, hogy most valóban jobban élnek, mint négy évvel ezelőtt.

Az Egyesült Államok gazdasága az elmúlt négy évben rendre sokkal jobban teljesített, mint az elemzői várakozások, ezzel együtt az amerikai választók rosszabbnak ítélik meg a helyzetüket a valósnál.

Bár Trump gyakran állítja magáról, négyéves hivatali ideje nem az USA történetének legnagyobb gazdasági növekedését érte el. 2017 januárja és 2021 januárja között az átlagos éves növekedési ráta 2,3% volt. Ez az időszak magában foglalja a gazdaság lassulását és a Covid-járvány miatti fellendülését. A Biden-kormányzat alatt ez a szám eddig 2,2% – tehát majdnem ugyanannyi –, és az előrejelzések szerint év végére 2,5 százalékra ugorhat az átlagos negyedéves bővülési ütem átlaga.

Azonban a választók fájdalmasabbnak érzik az inflációt, ami hiába kezdett csökkenni, a választói percepció nem követi le a tényadatokat.

Ki az esélyes az elnökválasztáson, ha a gazdaságon múlna a szavazás?

A Financial Times és a Michigan Egyetem Ross Üzleti Iskolája által készített utolsó havi felmérés azt mutatja, hogy a regisztrált szavazók 44%-a inkább Trumpot bízná meg a gazdaság irányításával, míg 43% Harrist választaná. A felmérés szerint Trump szélesebb előnyt élvez azon a téren is, hogy ki javítaná jobban a szavazók anyagi helyzetét:

Trumpot 45% választotta, míg Harrist csak 37%.

A demokrata jelölt kampányának gazdasági üzenetei az utolsó hetekre láthatóan kifulladtak, miközben a választás egyre szorosabbá válik.

A felmérés rávilágít arra, hogy bár Harris jobban teljesít gazdasági kérdésekben, mint Biden, a Demokrata Párt nem tudta meggyőzni a szavazókat arról, hogy jól kezelték a gazdaságot.

Címlapkép forrása: Shutterstock

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Zuhan az állampapírok kamata – Mutatjuk, mibe érdemes most befektetni!
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
parlament