Meglepte az elemzőket a Renault
Gazdaság

Meglepte az elemzőket a Renault

Portfolio
Meglepte az elemzőket a Renault, ugyanis a cég a vártnál nagyobb bevételnövekedést ért el az év harmadik negyedévében, annak ellenére, hogy az értékesített járművek száma csökkent. A francia autógyártó sikerét elsősorban a drágább új modellek iránti erős keresletnek köszönheti.
Jön az új amerikai elnök, kifutnak a magas hozamú állampapírok, egyre alacsonyabbak a kamatok, adódik a kérdés: mibe érdemes most befektetni? A kérdésre profi szakemberek hozzák a válaszokat, befektetési ötleteket, november 6-án jön a Portfolio Investment Day 2024. Most érdemes jelentkezni!

A Renault bevétele 10,7 milliárd euróra nőtt a harmadik negyedévben, ami 1,8%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. Ez az eredmény jelentősen felülmúlta az elemzők 10,35 milliárd eurós várakozását.

Állandó árfolyamon számolva a csoport bevételei még ennél is nagyobb mértékben, mintegy 5%-kal emelkedtek.

Az autóipari alaptevékenység bevétele 9,35 milliárd eurót ért el, meghaladva a 9,06 milliárd eurós elemzői várakozásokat. A finanszírozási üzletág is jól teljesített: bevételei 21,6%-kal, 1,34 milliárd euróra emelkedtek, köszönhetően a magasabb kamatlábaknak és az átlagos teljesítő eszközök növekedésének.

A pozitív pénzügyi eredmények ellenére a Renault globális értékesítési volumene 5,6%-kal csökkent. Az európai eladások hasonló mértékben, 5,3%-kal estek vissza, ami összhangban van az általános tendenciával az európai autópiac általános tendenciáival: az Európai Autógyártók Szövetsége (ACEA) adatai szerint az európai autóeladások augusztusban 18%-kal csökkentek, és szeptemberben is folytatódott a visszaesés.

A Renault sikerének kulcsa az új modellek bevezetése volt.

A harmadik negyedévben elért bevételeink kezdenek profitálni a példátlan termékoffenzívánkból: idén 10 új bevezetésünk volt, ami a negyedév során a rendelések 18%-át tette ki"

- áll a vállalat közleményében. Thierry Pieton pénzügyi igazgató hozzátette, hogy ez jelentős növekedés az első félévhez képest, amikor az új bevezetések aránya mindössze 5% körül mozgott.

A Renault továbbra is optimista a jövőt illetően.

A vállalat megerősítette, hogy 2024-re legalább 7,5%-os marzsot céloz meg, ami különösen figyelemre méltó annak fényében, hogy számos európai autógyártó kénytelen volt lefelé módosítani előrejelzéseit a piaci nehézségek miatt az elmúlt időszakban.

Az európai autipar jelenleg több kihívással is szembesül. A növekvő költségek és a gyenge kereslet mellett az elektromos járműveket gyártó kínai versenytársak is egyre erősebb nyomást gyakorolnak a piacra, mivel képesek olcsóbban gyártani autókat, mint nyugati társaik.

Forrás: Reuters

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

Mit nézünk pontosan egy grafikonon?

Hiába nézzük ugyanazt az árfolyamot, nem ugyanazt látjuk rajta. Megvizsgálták, hogy befolyásolja-e a prognózisainkat az, hogy pontosan mire is fókuszálunk egy grafikonon. Az eredmény meglepő,.

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Zuhan az állampapírok kamata – Mutatjuk, mibe érdemes most befektetni!
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
Csőd-ingatlan-ingatlanfejlesztés-ingatlanpiac-iroda-irodabútor-irodaház-irodapiac-munkahely-munkakörnyezet-üzleti-környezet