Hogy érinti a kólát a McDonald's éttermekben kitört járvány?
Gazdaság

Hogy érinti a kólát a McDonald's éttermekben kitört járvány?

Portfolio
A Coca-Cola vezérigazgatója szerint a McDonald's éttermekben kitört E. coli-járvány nem befolyásolja jelentősen az az üdítőital-gyártó eladásait, annak ellenére, hogy a McDonald's a cég legnagyobb éttermi partnere. A járvány 10 államban tört ki, és a gyorsétterem-lánc Quarter Pounder hamburgereihez köthető. Az amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (CDC) vizsgálatai szerint a hagyma vagy a marhahúspogácsa lehet a fertőzés forrása - írta meg a Cnbc.

James Quincey, a Coca-Cola vezérigazgatója a vállalat harmadik negyedéves eredménybeszámolóján optimistán nyilatkozott a McDonald's-hoz köthető E. coli-járvány hatásairól.

A két vállalat között közel hét évtizede fennálló szoros együttműködés ellenére a Coca-Cola nem számít jelentős visszaesésre. A CNBC beszámolója szerint a Coca-Cola idén nyáron marketingtámogatást nyújtott a McDonald's-nak az 5 dolláros, üdítőt is tartalmazó menü népszerűsítéséhez.

A Centers for Disease Control and Prevention (CDC) kedden jelentette be, hogy egy 10 államra kiterjedő E. coli járványt hoztak összefüggésbe a McDonald's Quarter Pounder hamburgereivel. Az ügynökség 49 megbetegedést és egy halálesetet jelentett. A nyomozók a hamburger hagymáját és a friss marhahúspogácsát azonosították lehetséges fertőzésforrásként.

A McDonald's gyorsan reagált a helyzetre. Joe Erlinger, a McDonald's USA elnöke az NBC "TODAY" című műsorában kijelentette:

Tegnap gyors lépéseket tettünk, hogy eltávolítsuk a Quarter Pounder-t az étlapunkról.

A vállalat több nyugati államban átmenetileg felfüggesztette a Quarter Pounderek árusítását, és utasította az éttermeket a szeletelt hagyma eltávolítására.

A kihívások ellenére a Coca-Cola harmadik negyedéves eredménye és bevétele felülmúlta a Wall Street várakozásait, köszönhetően a magasabb áraknak. A vállalat részvényei azonban több mint 2%-ot estek a reggeli kereskedésben.

Címlapkép forrása: Matthias Balk/picture alliance via Getty Images

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Zuhan az állampapírok kamata – Mutatjuk, mibe érdemes most befektetni!
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
parlament