Csak ezt ne: már nem hordhatnak Armanit a börtönlakók Hollandiában
Gazdaság

Csak ezt ne: már nem hordhatnak Armanit a börtönlakók Hollandiában

MTI
A holland kormány azt tervezi, hogy szigorítja a büntetés-végrehajtási intézetekben fogva tartottak ruházkodási szabályait, betiltja a drága viseleteket és bizonyos ruhamárkákat - közölte Ingrid Coenradie igazságügyi és biztonságért felelős államtitkár, akit a Dutchnews hírportál idézett csütörtökön.

A radikális jobboldali Szabadságpárt (PVV) politikusa a holland képviselőházban felszólalva felhívta a figyelmet arra, hogy bűnözők drága ruházati cikkek viselésével próbálnak tekintélyt szerezni rabtársaik között, és gyakran cserealapként is felhasználják e termékeket arra, hogy extra kiváltságokhoz jussanak.

Ez megkönnyítheti, hogy bűnözői karrierjüket a cellájukból folytassák

- érvelt az államtitkár.

Mint mondta, ruházkodási kódokat kell beépíteni a fogvatartási intézmények szabályzatába, és már tárgyal a kérdésről a büntetés-végrehajtási szolgálattal. A miniszter korábban bejelentette, hogy a holland börtönöknek "puritánabbá" kell válniuk.

Emiel van Dijk PVV-s képviselő a parlamentben is megfogalmazott javaslatában amellett érvelt, hogy a büntetés-végrehajtási intézményekben ismét kötelezővé kell válnia a rabruha viselésének, amit 2020-ban eltörölt az akkori kormány. Ingrid Coenradie szerint azonban ez a lépés nem hozná a várt eredményt, mivel

a fogvatartottak általában jobban viselkednek, ha szabadabban fejezhetik ki magukat...Joguk van ahhoz, hogy saját ruhájukat és cipőjüket viseljék

- mondta.

Az államtitkár a múlt hónapban indítványozta, hogy a hollandiai börtönök férőhelyhiánya miatt az elítéltek egy része észtországi börtönökben töltse le büntetését. Az országban korábban mintegy 2000 elítéltet szabadlábra helyeztek a fogvatartási intézmények túlzsúfoltsága miatt.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Portfolio

Holdblog

Mit nézünk pontosan egy grafikonon?

Hiába nézzük ugyanazt az árfolyamot, nem ugyanazt látjuk rajta. Megvizsgálták, hogy befolyásolja-e a prognózisainkat az, hogy pontosan mire is fókuszálunk egy grafikonon. Az eredmény meglepő,.

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Zuhan az állampapírok kamata – Mutatjuk, mibe érdemes most befektetni!
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
Csőd-ingatlan-ingatlanfejlesztés-ingatlanpiac-iroda-irodabútor-irodaház-irodapiac-munkahely-munkakörnyezet-üzleti-környezet