Átalakul a BKK jegyértékesítése Budapesten
Gazdaság

Átalakul a BKK jegyértékesítése Budapesten

Portfolio
Közbeszerzési eljárást indít a Budapesti Közlekedési Központ a társaság bérlet- és jegykiadó automatahálózatának megújítására és üzemeltetésére, valamint vadonatúj automaták beszerzésére. A cél, hogy az üzemben lévő, több mint tízéves géppark a jelenleg hatályos üzemeltetési szerződés lejárta után is megújuljon. Az eljárás lebonyolítása körülbelül 3-5 hónapot vesz igénybe, az új szerződés aláírása 2025 tavaszán várható. Ezt követően legkorábban 2026-ra felújított, illetve új, még modernebb készülékek jelenhetnek meg több forgalmas fővárosi csomópontban - közölte a BKK.

A BKK jegy- és bérletautomatái (több mint 300) közel tíz éve szolgálják a fővárosban közlekedőket. Azonban amíg 2021-ben a társaság bevételeinek több mint 60 százalékát a BKK automatahálózatán keresztül vásárolt termékek adták, az elmúlt években egyre inkább felértékelődnek a modernebb technológiai megoldások – ilyen például a BudapestGO applikáció vagy a BP Pay&GO digitális szolgáltatás – is, amelyek részaránya egyre jelentősebb a társaság értékesítésében, idén már 30 százalék feletti. Ennek ellenére a jegy- és bérletvásárlások közel fele még mindig az automatákon keresztül történik, egyes termékeket – ilyen például a márciusban bevezetett Pest vármegye- és az országbérlet – pedig nagy számban értékesít ezen a felületen is a társaság.

Az automaták üzembe helyezése óta a hálózat összesen 146 millió tranzakciót bonyolított le bruttó 378 milliárd forint értékben. Az intenzív mindennapos használat miatt azonban időszerűvé vált a gépek korszerűsítése, ennek a folyamatnak az első lépése a BKK által júliusban elindított előzetes piaci konzultáció, majd a most induló közbeszerzési eljárás.

A közbeszerzési eljárás leendő nyertesének több feladata lesz: az automaták rendszerének átvétele és teljeskörű üzemeltetése, a hálózat egy részének felújítása, illetve új automaták beszerzése, telepítése és üzemeltetése. Emellett mind a fizikai eszközök, mind a szoftveres háttérrendszer biztosítása is a nyertes felelőssége. A jelenlegi szolgáltató szerződése 2025 decemberében jár le.

A közbeszerzési eljárás lebonyolítása körülbelül 3-5 hónapot vesz igénybe, az új szerződés aláírása 2025 tavaszán várható.

A BKK az eljárás keretében mind a mélyfelújítás, mind az új automaták beszerzésének lehetőségeit megvizsgálta, a folyamat részeként három automatát teljeskörűen felújított, továbbá két új, nagyképernyős készüléket is beszerzett, amelyekkel a Deák Ferenc téri metróállomásnál, valamint az Oktogon metrólejáratnál találkozhatnak az ügyfelek.

A tesztidőszak eredményei pozitívnak bizonyultak, a készülékek megbízhatóan működnek, mind a felújított, mind az új automaták esetében csökkent az egy készülékre eső hibajegyek száma. Ennek következtében a tervek szerint 2026-ra felújított, valamint új, még modernebb készülékek is megjelenhetnek több forgalmas fővárosi csomópontban.

Címlapkép forrása: BKK

Holdblog

Mit nézünk pontosan egy grafikonon?

Hiába nézzük ugyanazt az árfolyamot, nem ugyanazt látjuk rajta. Megvizsgálták, hogy befolyásolja-e a prognózisainkat az, hogy pontosan mire is fókuszálunk egy grafikonon. Az eredmény meglepő,.

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Zuhan az állampapírok kamata – Mutatjuk, mibe érdemes most befektetni!
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
időjárás-hőmérséklet-csapadék-időjárás magyarországon-időjárás szombaton-időjárás vasárnap-milyen időjárás várható-időjárás holnap-milyen időjárás lesz?-holnapi időjárás