Portfolio signature

Sokan szinte azonnal állították hűtésről fűtésre a klímát idén ősszel

Idén szinte összemosódott a hűtési szezon vége és fűtési időszak eleje Magyarországon, miután a hőmérséklet szélsőséges hullámzása miatt sok háztartás jóformán átmenet nélkül váltott hűtésről fűtésre.

A hőmérséklet és az energiafelhasználás rövid idő, néhány nap alatt szokatlan módon évtizedes rekord csúcs- és mélypontokat járt be az ősz első felében, különösen szeptemberben - derül ki a HungaroMet, az FGSZ, valamint a MAVIR Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) által rendelkezésünkre bocsátott adataiból.

A szeptember még nyárias idővel, hőségriadóval és hőmérsékleti rekordokkal indult. A hónap első hetében az országos napi átlaghőmérséklet 25 Celsius-fok körül, sőt bizonyos napokon e felett alakult, regionálisan pedig ennél is magasabb értékek is előfordultak.

241021

A hőség hatására csúcsra járt a légkondicionáló berendezések használata, és jelentős részben ennek következtében minimum 12 éves rekordra emelkedett a napi áramfogyasztás (bruttó villamosenergia-forgalom).

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés