Lelőtték az El Chapo által alapított drogkartell 19 tagját
Gazdaság

Lelőtték az El Chapo által alapított drogkartell 19 tagját

MTI
A mexikói hadsereg hétfőn lelőtte a Joaquín Guzmán, más néven El Chapo (Köpcös) drogkereskedő által társalapított Sinaloa-kartell 19 feltételezett tagját Mexikóvárostól északnyugatra - közölte kedden a mexikói védelmi minisztérium.

Sinaloa állam fővárosa, Culiacán és környékén azóta fokozódik az erőszak, hogy július 25-én az Egyesült Államokban letartóztatták Ismael "El Mayo" Zambadát, a Sinaloa-kartell másik alapítóját.

A kábítószer-kereskedelem e történelmi jelentőségű alakjának elfogása testvérháborút robbantott ki rokonai és Joaquín "El Chapo" Guzmán drogkereskedő fiai között. Chapót még 2016-ban kiadták az Egyesült Államoknak, ahol életfogytiglani börtönbüntetését tölti a déli Colorado államban, egy szigorúan őrzött börtönben.

A védelmi minisztérium szerint a mexikói hadsereg által hétfőn agyonlőtt fegyveresek feltehetően az "El Mayo" frakcióhoz köthető kommandó tagjai voltak.

A hétfői összecsapás során a mexikói hadsereg őrizetbe vette a kommandó állítólagos vezetőjét, "El Max"-ot is, aki ugyanezen forrás szerint "aktívan részt vett a közelmúltbeli culiacáni erőszakos cselekményekben".

A 76 éves Zambadát július 25-én tartóztatták le az Egyesült Államok déli részén, ahol "Chapo" egyik fiával szállt partra. A veterán drogkereskedő azzal vádolja Joaquín Guzmán Lópezt, az érintett fiút, hogy elrabolta őt, és átadta az amerikai igazságszolgáltatásnak. A Sinaloa-kartell két frakciója közötti harcnak szeptember eleje óta csaknem kétszáz halálos áldozata van az azonos nevű államban a hatóságok szerint.

Címlapkép forrása: Gerardo Vieyra/NurPhoto via Getty Images

Holdblog

Mit nézünk pontosan egy grafikonon?

Hiába nézzük ugyanazt az árfolyamot, nem ugyanazt látjuk rajta. Megvizsgálták, hogy befolyásolja-e a prognózisainkat az, hogy pontosan mire is fókuszálunk egy grafikonon. Az eredmény meglepő,.

Kasza Elliott-tal

Genuine Parts Co. - elemzés

2020 decemberében elemeztem a céget, akkor került fel a radaromra. Nem mondom, hogy azóta követem, de egy jó ideje már figyelem, két okból: 68 éves osztalékemelési múltja van, ezzel a har

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Zuhan az állampapírok kamata – Mutatjuk, mibe érdemes most befektetni!
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
covid-19-koronavirus-jarvany-vilagjarvany-koronavirus-eredete-koronavirus-kutatas-laboratorium