Portfolio signature

Szenved az európai autópiac, de az elektromos autók életjeleket mutatnak

Portfolio
Az augusztusi komolyabb visszaesés után szeptemberben is csökkentek az autóeladások az Európai Unióban, így jelenleg most durván ugyanott állnak az első kilenchavi volumenek, mint a tavalyi év azonos időszakában. A főbb piacokon szinte kivétel nélkül estek az eladások szeptemberben, az akkumulátoros elektromos autók eladásai viszont négy hónapnyi esés után ismét növekedni tudtak. Ez a növekedés Magyarországon is szembetűnő volt, hiszen az EU-n belül csak Máltán nőtt nagyobb arányban a BEV-értékesítés.

Tovább esett az autópiac

Megérkeztek az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) szeptemberi számai az EU-s újautó-értékesítésre vonatkozóan.

Az eladások a blokkban összesen 6,1 százalékkal voltak alacsonyabbak múlt hónapban, mint az előző év azonos időszakában.

A régió négy fő piaca közül háromban is visszaesést regisztráltak: Franciaország 11,1 százalékkal, Olaszország 10,7 százalékkal, Németország pedig 7 százalékkal csökkent. Ezzel szemben Spanyolország fellendülést tapasztalt (+6,3%) az eladásokban.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés