Portfolio signature

Befektetők, figyelem: íme a hét legfontosabb piacmozgató eseményei

Portfolio
A héten több fontos piacmozgató adat érkezik. A legfrissebb makronaptárunkban megmutatjuk, melyik napokon érkeznek a legfontosabb adatok, és milyen eseményekre kell figyelnie a befektetőknek ezen a héten. Hasonló témákkal is foglalkozunk a november 6-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Jelentkezés és regisztráció itt.

Mi történt múlt héten?

Eseménydús hét volt a múlt hét. A Budapest Economic Forumon Nagy Márton nemzetgzadasági miniszter bemutatta a kormány gazdaságstratégiai terveit a következő évekre vonatkozóan, valamint a részletes előrejelzéseket is megismertük. Szintén a Portfolio eseményén hangzott el Virág Barnabás MNB-alelnök beszéde, amelyben a jegybank alelnöke óriási meglepetést okozva előrevetítette a következő hónapok kamatdöntését: jelzése szerint nem csak októberben maradhat változatlan a kamat. Emellett az EKB is kamatdöntő ülést tartott, az európai jegybank is sokkal szigorúbb volt a vártnál.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader
Jön az új amerikai elnök, kifutnak a magas hozamú állampapírok, egyre alacsonyabbak a kamatok, adódik a kérdés: mibe érdemes most befektetni? A kérdésre profi szakemberek hozzák a válaszokat, befektetési ötleteket, november 6-án jön a Portfolio Investment Day 2024. Most érdemes jelentkezni!

Virág Barnabás szavaira jelentősen erősödni kezdett a forint, amely pár hete került 400 fölé az euróval szemben. Az alelnök szavai után a következő napokban sikerült átmenetileg 400 alá erősödnie, de végül 400 körül fejezte be a hetet. A szigorú üzenetet küldő EKB-nak sikerült fordulatot hoznia az euró dollárral szembeni jegyzésén, a közös európai deviza erősödésbe kezdett.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

A múlt hét némi emelkedést hozott a piacokon, az S&P500 amerikai tőzsdeindex végül pluszban fejezte be a hetet. A BUX index ezzel szemben nem teljesített jól, az MNB kamatokkal kapcsolatos kijelentései és az EKB döntése betettek a magyar tőzsdének (ezeken a napokon volt nagyobb esés). A feltörekvőkre egyébként is nyomás helyeződik az amerikai elnökválasztás közelsége miatt, Trump esélyeinek növekedése ugyanis rontja az USA kereskedelmi partnereinek kilátásait (és egyébként az amerikai gazdaságét is). A német piac kissé emelkedni tudott múlt héten.

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Milyen fontos piacmozgató események jönnek a héten?
  • Mi izgatja a befektetőket mostanság?
  • Hogyan alakult a kereskedés a múlt héten?
  • Melyik napokon kell nagyon odafigyelni?
  • Melyik lesz a legfontosabb közlés?

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés