Együttműködést kötött az Energiaügyi Minisztérium, és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara
Gazdaság

Együttműködést kötött az Energiaügyi Minisztérium, és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

MTI
Az Energiaügyi Minisztérium (EM) kiemelten fontosnak tartja, hogy a tárcához tartozó területeken tovább erősítsék a kapcsolatokat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával (MKIK), ezzel segítve a hazai vállalkozásokat és a magyar gazdaságot - mondta az energiaügyi miniszter pénteken Budapesten, a kamarával kötött együttműködési megállapodás aláírásakor.

Lantos Csaba hangsúlyozta: a kormány célja, hogy újra gyors gazdasági növekedésre térjen át az ország, ebben a folyamatban meg kell találniuk az útjukat a magyar vállalatoknak,

ennek érdekében a tárca és a kamara még szorosabban működik majd együtt.

Ismertette, hogy a tárcához tartoznak az energia- és klímaügyek, a vízügyi és vízgazdálkodási terület, a környezetvédelem és a körforgásos gazdaság. Ezekben erősen érintettek a magyar vállalatok, sok megoldás, illetve fejlesztési lehetőség áll előttük - jelezte.

A miniszter elmondta, hogy rendszeresen kérik a kamarai tagvállalatok véleményét, amelyek hozzájárulnak a gazdasági növekedést segítő döntésekhez.

Parragh László, az MKIK elnöke elmondta: négyévente kötnek átfogó megállapodást a kormány és a kamara együttműködéséről a vállalkozások számára meghatározó kérdésekben, majd ezt lebontják egyes szakterületekre; ennek jegyében jött létre a megállapodás az energiaügyi tárcával.

Parragh László az utóbbi időszak egyik legnehezebb területének nevezte az energetikát, illetve az Energiaügyi Minisztériumhoz tartozó kérdésköröket.

A kamara elnöke hangsúlyozta: az MKIK célja, hogy a híd szerepét töltse be a gazdaság és a kormányzat között, javítva a vállalkozások versenyképességét, piaci jelenlétét.

A kamara tájékoztatása szerint az együttműködési megállapodás célja a magyar gazdaság fenntartható fejlődésének és versenyképességének előmozdítása. A partnerség kiemelt figyelmet fordít az energiahatékonyságra, a fenntarthatóságra és a klímasemlegességre, valamint a kiszámítható beruházási környezet kialakítására.

Az együttműködés részeként a felek támogatni kívánják a mikro-, kis- és középvállalkozások innovatív energiagazdálkodási lehetőségeit, és közösen dolgoznak olyan szakpolitikák kialakításán, amelyek a magyar gazdaság hosszú távú fejlődését biztosítják.

A tájékoztatás szerint az MKIK elkötelezett a hazai vállalkozások érdekeinek képviselete mellett, és kiemelt szerepet játszik az energiahatékonyságot, valamint a környezetvédelmet célzó intézkedések kidolgozásában és terjesztésében. Az Energiaügyi Minisztérium ehhez biztosítja a vállalkozások számára szükséges információkat és szakmai támogatást.

Címlapkép forrása: Portfolio

KonyhaKontrolling

Tényleg a hozam tesz gazdaggá?

Nagyon szeretem a Facebook hirdetéseit, mert minden nap más titkot tudhatok meg a gazdaggá válásra. A mai bejegyzésben két posztot hoztam, ami felkeltette az érdeklődésem. A héten a videó csak

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megérkezett a bejelentés: itt a kormány 21 pontos új akcióterve!
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
pénz forint magyar huf