Lesújtó adat jött Németországból: minden harmadik tulajdonos visszavált az elektromos autókról
Gazdaság

Lesújtó adat jött Németországból: minden harmadik tulajdonos visszavált az elektromos autókról

Portfolio
Németországban egyre több EV-tulajdonos tér vissza a benzines és dízeles autókhoz egy friss felmérés szerint, amelyet a G7 szúrt ki.

A HUK Coburg biztosító társaság legfrissebb felmérése meglepő eredményt hozott napvilágra a német autópiac alakulásáról. A Frankfurter Allgemeine Zeitung által közölt adatok szerint

AZ ELEKTROMOS AUTÓK TULAJDONOSAINAK JELENTŐS HÁNYADA VISSZATÉRT A HAGYOMÁNYOS ÜZEMANYAGÚ JÁRMŰVEKHEZ.

Az év első kilenc hónapjában a korábbi e-autó tulajdonosok 34 százaléka döntött úgy, hogy benzines vagy dízel hajtású modellre vált. Ez a tendencia jelentős változást mutat a korábbi évekhez képest, 2021-ben ez az arány mindössze 14 százalék volt.

A statisztikák további részletei is aggasztó képet festenek az elektromos autók piacáról. Az idei harmadik negyedévben csupán a vásárlók 3,9 százaléka választott elektromos modellt, ami számottevő visszaesést jelent a tavalyi 6,9 és a tavalyelőtti 6,6 százalékos arányhoz viszonyítva.

Fontos megjegyezni, hogy ezek az adatok nem tartalmazzák a céges autókat, és a HUK Coburg, mint Németország legnagyobb autós biztosítója, közel 14 millió ügyfél adataira támaszkodik.

A jelenlegi helyzet kialakulásában jelentős szerepet játszott az állami támogatások megszűnése. Az elmúlt években az e-autók vásárlását környezetvédelmi bónusszal ösztönözték, ami most már nem elérhető. Ez a változás érthető módon csökkentette az elektromos modellek iránti keresletet.

Ugyanakkor a hosszú távú kilátások nem feltétlenül borúsak. Egy négyezer fős felmérés azt mutatja, hogy a német autóvásárlók 18 százaléka, a 40 év alattiak körében pedig 28 százaléka továbbra is kizárólag elektromos autót venne. Ez arra utal, hogy a szándék az e-autók iránt továbbra is erős maradt bizonyos vásárlói csoportokban.

A német piac jelenlegi helyzetét részben magyarázhatja, hogy a korábbi támogatások miatt előreszaladt a fejlődésben, és most egy korrekciós fázisban van. Emellett sok autós szembesül azzal, hogy a töltőhálózat fejlettsége elmarad a várakozásoktól, különösen az autópályák mentén.

A német kormány már lépéseket tett a helyzet javítására: jóváhagyták azt a javaslatot, mely szerint a cégek adókedvezményt kaphatnak az elektromos autók vásárlása után. Ez a lépés kulcsfontosságú lehet, hiszen a német autóipar jövője nagyban függ az elektromos átállás sikerességétől.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Kiszámoló

A megmentő infláció

A Defacto oldalán jelent meg egy érdekes cikk a magyar államadósság alakulásáról, illetve arról, hogy vajon a mostani kormány vagy a hírhedt szocialista kormány folytatott-e őrültebb költsé

Holdblog

Száz évig élni nem nagy kunszt

\"Szakmai meggyőződésem, hogy bárki tud száz évig élni, feltéve, hogy nincs eredendően valami krónikus, ma még gyógyíthatatlan betegsége. Bárki utánam tudja csinálni.\" Zentai Péter, Zent

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Jöhet a tömeges nyugdíjkorhatár-emelés: itt vannak a friss javaslatok
Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
kóla kólás doboz coca cola stock