Lagarde az EU integráció felgyorsítását sürgeti
Gazdaság

Lagarde az EU integráció felgyorsítását sürgeti

Portfolio
Christine Lagarde, az Európai Központi Bank elnöke szerint Európának az egyre töredezettebb világrend és a geopolitikai konfliktusok jelentette kihívásokat arra kellene használnia, hogy megerősítse belső piacát és elmélyítse az uniós integrációt.

Lagarde szerdán Ljubljanában tartott beszédében kifejtette, hogy a kontinens, mint nyitott gazdaság, jobban ki van téve a változások kedvezőtlen hatásainak, mint más régiók. Ugyanakkor Európának sokat nyerhet, ha helyesen reagál ezekre a kihívásokra – számolt be a Bloomberg.

„Egy kedvezőtlenebb globális gazdasági környezet arra ösztönözhet minket, hogy befejezzük belső piacunk kiépítését” – mondta Lagarde.

Az élesebb külföldi verseny arra sarkallhat, hogy új technológiákat fejlesszünk. A geopolitikai instabilitás pedig arra, hogy növeljük energiafüggetlenségünket és az ellátási láncaink önellátóságát

– fogalmazott.

Ezek a kijelentések az Európai Központi Bank Kormányzótanácsának várható kamatcsökkentési döntése előtt hangzottak el, amely már az idei év harmadik vágása lehet. Az euróövezet gazdasága jelenleg nehézségekkel küzd, az infláció pedig a központi bank célértéke alá lassult.

Eközben a 20 tagú valutaunióban magas a bizonytalanság – részben az Egyesült Államok következő adminisztrációjával kapcsolatos aggodalmak, a közel-keleti konfliktus háborúvá eszkalálódásának lehetősége és a kínai gyártók Európába való egyre erőteljesebb betörése miatt.

„A korábbi globális rend lassan eltűnik” – figyelmeztetett Lagarde.

Az új valóságok – töredezett kereskedelem, államilag támogatott verseny és konfliktusok – kihívást jelentenek. De ha a megfelelő szellemiséggel közelítünk hozzájuk, ez egy megújulás lehetőségét is rejtheti magában

– mondta az EKB elnöke.

Címlapkép forrása: EU

Kasza Elliott-tal

Macy's Inc - kereskedés

Tegnap nyitáskor vettem a Macy-ból egy keveset kereskedni 17,74-en. A portfólió fórumból jött az ötlet, pomperjtől, köszi. Megnéztem a roic.ai-val a számait, nem túl fényesek, de azért terme

Holdblog

Száz évig élni nem nagy kunszt

\"Szakmai meggyőződésem, hogy bárki tud száz évig élni, feltéve, hogy nincs eredendően valami krónikus, ma még gyógyíthatatlan betegsége. Bárki utánam tudja csinálni.\" Zentai Péter, Zent

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Jöhet a tömeges nyugdíjkorhatár-emelés: itt vannak a friss javaslatok
Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
pénzügyminisztérium épülete