Szokatlan időpontban tesz bejelentéseket a kormány
Gazdaság

Szokatlan időpontban tesz bejelentéseket a kormány

Szerdán Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő 10:30-kor sajtótájékoztatót tart a keddi kormányülés témáiról és döntéseiről.

Szokatlan időpontban, szerdán tart kormányinfót Gulyás Gergely és Vitályos Eszter: hagyományosan a kormányüléseket szerdán tartják, majd másnap, csütörtökön ismertetik egy sajtótájékoztatón az ott megszületett döntéseket és a tárgyalt témákat.

Most azonban kedden ült össze a kabinet, a bejelentések pedig szerdán délelőtt érkeznek.

Ahogy általában, úgy most sem ismertették, hogy pontosan milyen tárgykörökről lehet szó, azonban a közelmúlt kormányzati intézkedési alapján a következő témáknál számíthatunk tájékoztatásra:

  • Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter hétfőn mutatta be a turizmusélénkítési csomagot, amelynek részleteiről várhatóan többet is megtudhatunk.
  • Ugyanígy szó lehet az önkéntes pénztári vagyonok felszabadítását lakáscélú felhasználását könnyebbé tevő, most társadalmi egyeztetésre bocsátott tervezet kapcsán is háttérinformációk hangozhatnak el.
  • Az új otthonteremtési csomag részleteivel is adós még a kabinet.
  • Régen lebegteti a kabinet egy kkv-támogatási csomagot, akár már erről is döntések születhettek, vagy az előkészítés alatt álló lépésekről adhat tájékoztatást a Miniszterelnökséget vezető miniszter.
  • A blokkolt uniós források, valamint az Erasmus-ügy már 2022 óta szolgáltat rendszeres témát a kormányinfókon, így várhatóan ez is szóba kerülhet, főként hogy a közérdekű vagyonkezelő alapítványok működéséről szóló módosítási javaslat már társadalmi egyeztetésen szerepel.
  • Alig három hét múlva lesz az EU-elnökség informális csúcstalálkozója Budapesten, amelyre a kormány egy uniós szintű versenyképességi paktum összeállítását ígérte meg, várhatóan erről is többet tudhatunk meg.
  • Az amerikai elnökválasztásig is már csak 3 hét van hátra, amelynek eredményéhez kötötte a kormány a 2025-ös költségvetés tervezetének bemutatását, azonban az irányvonalakról már talán megismerhetünk néhány részletet.

A kormányinfót élőben közvetítjük szerdán a Portfolión.

Címlapkép forrása: Shutterstock

Holdblog

Száz évig élni nem nagy kunszt

\"Szakmai meggyőződésem, hogy bárki tud száz évig élni, feltéve, hogy nincs eredendően valami krónikus, ma még gyógyíthatatlan betegsége. Bárki utánam tudja csinálni.\" Zentai Péter, Zent

Ricardo

Nobel

Daron Acemoglu, James Robinson és Simon Johnson kapták megosztva az idei közgazdasági Nobel-díjat \"az intézmények kialakulásának és a jólétre gyakorolt hatásának tanulmányozásáért\". Ace

Holdblog

Két Földet fogyaszt el Magyarország

Évről évre egyre korábban jön el a túlfogyasztás napja, az a nap, amikor az emberiség éves fogyasztása meghaladja a Föld átlagos eltartóképességét. Ez az a... The post Két Földet fogyaszt

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Belenyúl a kormány a nyugdíjpénztári megtakarítások szabályaiba, kijöttek a részletek!
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
idojaras-magyarorszag-idojaras-magyarorszagon-varhato-idojaras-milyen-ido-lesz-ma-milyen-ido-varhato-milyen-idojaras-varhato-idojaras-ma-varhato-idojaras-hetvegen-idojaras-hetvege-idojaras-elorejelzes