Vésse be mindenki a naptárjába: jön Csányi Sándor előadása és a bankvezérek kerekasztala!
Gazdaság

Vésse be mindenki a naptárjába: jön Csányi Sándor előadása és a bankvezérek kerekasztala!

Portfolio
Az elmúlt években a bankoknak aktívan alkalmazkodniuk kellett a rendszeres szabályozói beavatkozásokhoz, amely egyszerre több formában érkezett: gondolhatunk itt akár adóemelésre, kiegészítő tranzakciós illetékre, nyugdíjpénztári megtakarításokra, maximális jelzálog THM-re. Hogyan fogadta mindezt a bankszektor és ebben a helyzetben hogyan tud hozzájárulni a magyar gazdaság növekedéséhez? A mostani kamatkörnyezet mennyire támogatja a hitelezés beindulását és a gazdaság növekedését, vagy nem minden a kamatokról szól? Október 17-i Budapest Economic Forum konferenciánkon előadást tart Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a bankszektor aktuális kihívásairól. Emellett érkezik a hagyományos, minden évben megrendezett bankvezéri kerekasztalbeszélgetés.

Az október 17-i Budapest Economic Forum résztvevői átfogó és alapos gazdasági helyzetértékelést kapnak meghívott előadóinktól, a bankszektor képviselői a legmagasabb szinten képviseltetik magukat a szakmai eseményen.

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója előadásában a bankszektor kihívásairól fog beszélni, majd később, a konferencia délutáni szekciójában egy kerekasztalbeszélgetés keretében szólalnak meg a bankszektor vezetői, amely szakmai programelem már hagyománynak tekinthető a 14 éves konferencia életében. Bán Zoltán, a Portfolio-t kiadó Net Média Zrt. vezérigazgatójának moderálásában osztja meg gondolatait:

többek között a következő témákban:

  • általánosságban mit okoz üzleti működésükben a folyamatosan változó szabályozási környezet?
  • mit remélnek és hogyan reagálnak a bankok a nyugdíjpénztári megtakarítások lakáscélú feltörésének intézkedésére?
  • hogyan valósítják meg önkéntes alapon a bankok az 5%-os maximális THM-et a jelzáloghitelek esetében?
  • mit okoznak az ügyfelek körében az adóváltozások, legutóbb például a kiegészítő tranzakciós illeték élesedése a pénzváltási tevékenységre?
  • a jelek szerint bedurrant a lakosság hitelezése, a vállalati szektorban viszont a fellendülés még várat magára. Mi lesz a vállalati hitelezéssel?
  • a mostani kamatkörnyezet alkalmas már arra, hogy intenzívebbé váljon a hitelezés, vagy a beruházási célok elmaradása, és a vártnál rosszabb gazdasági környezet képezik a beruházások tényleges akadályát?
  • milyen támogatott programokat várnak a bankok a kormánytól, a vállalati szektor beruházásainak ösztönzése céljából?

Még nem késő regisztrálni a gazdasági csúcskonferenciánkra, ide kattintva!

Előadóink között lesz továbbá Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter, Varga Mihály pénzügyminiszter, Hernádi Zsolt, a Mol Csoport elnök-vezérigazgatója, Virág Barnabás, az MNB alelnöke Rózsai Rezső, a KPMG vezérigazgatója, Katona Bence, a Nemzeti Tőkeholding vezére, Bacsa György, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója, Orbán Gábor, a Richter Gedeon vezérigazgatója, Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója, Vida József, az Opus Globál igazgatóságának elnöke, Szabados Richárd, az NGM államtitkára, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Címlapkép forrása: Portfolio

MNB Intézet

Már a bankrohamok sem a régiek

A bankrohamok közvetlen kiváltó okát sok esetben homály fedi. Igaz ez a 2023 tavaszát jellemző amerikai rohamokra is. Egy valami azonban más, mint régen volt: nincsenek már kígyózó sorok a ban

Kiszámoló

De mire megy el az ország pénze?

Magyarországon a legnagyobb a környező országok közül az adóelvonás a GDP arányában. De hiába mi fizetjük a legtöbb adót a többi országhoz képest, nálunk a legmagasabb az államadósság.

Holdblog

A kukorica siralmas, nem menti meg a Földet

Több élelmiszernövény is lehet bioüzemanyag, de az igazi lehetőség a második generációban van. Növényi hulladékokból vagy állati zsiradékokból készülő biomasszák ugyanis nem versenyezn

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Lecserélnék a magyarok a gázfűtést, de ennek van egy nagy akadálya

Likviditás szakértő - Vezető modellező

Likviditás szakértő - Vezető modellező
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
kutató tudomány