Megelevenednek a kalandregények: három éve bevetette magát a vadonba a család, most váratlanul felbukkantak
Gazdaság

Megelevenednek a kalandregények: három éve bevetette magát a vadonba a család, most váratlanul felbukkantak

Portfolio
Az új-zélandi rendőrség áttörést jelentett be egy három éve tartó eltűnési ügyben: először látták együtt Tom Phillipset és három gyermekét, akik 2021 karácsonya óta bujkálnak. A hatóságok megerősítették, hogy a családot múlt csütörtökön észlelték Új-Zéland északi szigetének nyugati partvidékén - tudósított a The Guardian.

Phillips 2021 decemberében tűnt el gyermekeivel - a legtöbb 11 éves Jaydával, a 9 éves Maverickkel és a 8 éves Emberrel - az édesanyjukkal folytatott vita után. A férfit tavaly november óta nem látták, miután állítólag ellopott egy quadot és betört egy boltba Piopióban. A fordulópontot az jelentette, hogy a családot múlt csütörtökön együtt látták a Marokopa farmon, Új-Zéland Waikato régiójában. Tizenéves disznóvadászok véletlenül találkoztak velük és felvételt készítettek róluk. Andrew Saunders felügyelő „hitelesnek” minősítette az észlelést.

Bár nem tudunk részletekbe bocsátkozni, szeretnénk megnyugtatni a lakosságot, hogy megvannak a szükséges erőforrásaink, hogy reagáljunk minden beérkező információra vagy észlelésről szóló bejelentésre

- nyilatkozta Saunders.

A rendőrség azonnal járőrözni kezdett a környéken, és másnap reggel keresést indított, de a csoportot azóta sem találták meg. Nem ez az első alkalom, hogy Phillips és gyermekei eltűntek, 2021 szeptemberében már volt egy hasonló eset, akkor 19 nap után kerültek elő. Phillips azt állította, hogy hosszabb kempingtúrára vitte a gyerekeket. Ezt követően

vádat emeltek ellene a rendőrség idejének és erőforrásainak pazarlása miatt.

Phillips ellen 2023 szeptemberében adtak ki elfogatóparancsot egy állítólagos súlyos rablás miatt. A helyi rendőrség szerint két fegyveres májusban bement egy bankba Te Kuitiban, készpénzt követelt, majd motorkerékpáron elmenekült. Az új-zélandi rendőrség korábban 80 000 dolláros jutalmat tűzött ki a gyermekek hollétéhez és biztonságos hazatéréséhez vezető információkért, de ez a felajánlás lejárt, mielőtt megtalálták volna őket.

Címlapkép forrása: Michal Klajban via Wikimedia Commons

Kiszámoló

De mire megy el az ország pénze?

Magyarországon a legnagyobb a környező országok közül az adóelvonás a GDP arányában. De hiába mi fizetjük a legtöbb adót a többi országhoz képest, nálunk a legmagasabb az államadósság.

Holdblog

A kukorica siralmas, nem menti meg a Földet

Több élelmiszernövény is lehet bioüzemanyag, de az igazi lehetőség a második generációban van. Növényi hulladékokból vagy állati zsiradékokból készülő biomasszák ugyanis nem versenyezn

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Lecserélnék a magyarok a gázfűtést, de ennek van egy nagy akadálya

Likviditás szakértő - Vezető modellező

Likviditás szakértő - Vezető modellező
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Ez is érdekelhet
youtube-videómegosztó-platform-újítás