Portfolio signature

Nagyot fordult a világ, retteghetnek a kötvénybefektetők

Az elmúlt hetekben nagyot emelkedtek a fejlett és fejlődő kötvénypiaci hozamok éppen egy olyan helyzetben, amikor már mindenki legyőzöttnek tekintette az inflációt, és a növekedés került középpontba. Vajon ez csak egyszeri fellángolás, vagy új kötvénypiaci trendek indultak el globálisan és hazánkban is? Mutatjuk az okokat és a lehetőségeket.
Milyen környezetben működhet és hogyan teljesíthet a magyar gazdaság a következő másfél évben? Ezt beszéljük meg szakértőkkel, döntéshozókkal a Budapest Economic Forumon!

Az elmúlt két hétben nem voltak szerencsések a kötvénybefektetők, hiszen nagyot emelkedtek a kötvényhozamok a fejlett és a fejlődő világban épp akkor, amikor mindenki biztosra vette, hogy sikerült legyőzni az inflációt és inkább a növekedés miatt kell aggódni már az USA-ban is.

Ezek az események nemcsak nemzetközi fronton éreztették a hatásukat, de hazánkban is új irányt adtak a kötvényhozamok alakulásának. Az alábbi cikkben bemutatjuk, hogy milyen tényezők vezettek a kötvényhozamok emelkedéséhez és azt is megpróbáljuk megválaszolni, hogy ezek mennyire lehetnek tartós hatások.

Miért emelkedtek a kötvényhozamok a fejlett világban?

Az elmúlt hónapokban erősen élt az a narratíva, miszerint az infláció halott, és már inkább a növekedés miatt kell aggódni. Azonban az elmúlt hetekben három olyan esemény is történt, ami akár teljesen átrajzolhatja ezt a képet:

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Mi mozgatja most a kötvényhozamokat és vajon trendforduló előtt állunk?
  • Ez hogyan érintheti a magyar gazdaságot?
  • Mi lehet ennek a hatása az MNB mozgásterére?

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés