Belenézhetünk a magyarországi erőművek kulisszatitkaiba – Jön az Erőművek Éjszakája
Gazdaság

Belenézhetünk a magyarországi erőművek kulisszatitkaiba – Jön az Erőművek Éjszakája

Portfolio
Október 25-én immár ötödik alkalommal rendezi meg az Erőművek Éjszakáját a Magyar Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH), amelyre már elindult a regisztráció és amely rendezvény során betekintést nyerhetünk az ország 62 helyszínén a különböző erőművek kulisszatitkaiba. Aznap tartják a Távhőszolgáltatás Napját is, amelynek keretében a távhőszolgáltatók és távhőtermelők a látogatókat üzembejárásokkal, közösségi programokkal várják. Előtte most csütörtökön, október 10-én rendezi meg a Portfolio a MEKH szakmai támogatásával az Energy Investment Forum konferenciát, amelyre még nem késő itt regisztrálni.

A MEKH idén ötödik alkalommal szervezi meg az Erőművek Éjszakáját. 2024. október 25-én ismét különleges helyszínek és egyedülálló programok várják a látogatókat hazánk legnagyobb és legnépszerűbb energiaipari eseményén. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni október 7-től lehet ezen az oldalon.

A főszervező MEKH legfőbb célja, hogy az energia- és távhőtermelés, valamint a közműszolgáltatások működésének bemutatásával felhívja a figyelmet arra, hogy környezetünk védelme érdekében érdemes tudatosan bánni erőforrásainkkal.

Scherer Zsolt, a MEKH szóvivője az FCC Magyarország Kft. gyáli regionális hulladékkezelő központjába szervezett beharangozó sajtótájékoztatón kiemelte: „Az idei Erőművek Éjszakáján országszerte 62 helyszínen, mintegy 5000 látogatót várunk, akik betekintést kaphatnak az erőművekben, a fűtőművekben és a közműszolgáltatóknál zajló munka kulisszatitkaiba. Csatlakozó partnereink idén is a legváltozatosabb helyszíneket nyitják meg a látogatók előtt: bejárhatók lesznek a legnagyobb vízerőművek, a gázerőművek, a legkorszerűbb biomassza fűtőművek, víztározók és víztornyok, de megismerkedhetünk az atomenergia működésével is. A villamosenergia- és a távhőtermelés, a víziközműszolgáltatás és a hulladékgazdálkodás műszaki hátterének megismerése elősegíti a szemléletváltást, ami hosszú távon hozzájárul a hatékony és környezettudatos energiafelhasználáshoz.”

Az Erőművek Éjszakáján a látogatók szakértő idegenvezetők segítségével ismerhetik meg az erőművekben, a fűtőművekben, a víziközmű-szolgáltatóknál és a hulladékfeldolgozó üzemekben zajló munka érdekességeit és a berendezések működését. A hatalmas népszerűségnek örvendő rendezvény minden évben több ezer látogatót vonz. A szervezők idén is hasonló érdeklődésre számítanak, ezért a népszerű helyszínekre érdemes minél hamarabb regisztrálni.

A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége (MaTáSzSz) ebben az évben is csatlakozik az Erőművek Éjszakája programjaihoz, és a rendezvénnyel egy napon, október 25-én rendezi meg a Távhőszolgáltatás Napját. A sajtótájékoztatón dr. Orbán Péter, a MaTáSzSz főtitkára elmondta: „A megújuló energia került az idei évben a középpontba. A Szövetség kiemelt célja a hazai távhőellátás zöldítése, amelyben jelentős szerepe van a biomasszának, a geotermikus energiának, a hulladéknak és az ipari és technológiai folyamatokból keletkező hő hasznosításának. Ennek a zöldítési célnak az elérésében jelentős mértékben támogatja a távhőszektort a kormányzat is és a 2024. évi Távhőszolgáltatás Napja kapcsán indított tartalomkészítési pályázatunk témájának is a távhő és a megújuló energiaforrások kapcsolatát javasoltuk.”

Október 25-én az ország számos pontján várják a távhőszolgáltatók és távhőtermelők a látogatókat üzembejárásokkal, közösségi programokkal, amelyekkel kapcsolatban részleteket ezen az oldalon találhatunk.

Az Erőművek Éjszakáját idén is Gyetván Csaba műsorkészítő, a program nagykövete népszerűsíti, aki az eseményt megelőzően több olyan helyszínen is járt, amelyeket október 25-én személyesen is felkereshetnek a látogatók. Kedvcsináló bejelentkezései elérhetők a MEKH Facebook-oldalán.

Címlapkép forrása: MEKH Erőművek Éjszakája

Kiszámoló

De mire megy el az ország pénze?

Magyarországon a legnagyobb a környező országok közül az adóelvonás a GDP arányában. De hiába mi fizetjük a legtöbb adót a többi országhoz képest, nálunk a legmagasabb az államadósság.

Holdblog

Ők a legjobban fizetett kormányfők

Anno Rómában, annak is köztársaságkorában a magasabb állami közhivatalok ellátásáért nem járt fizetés. A magisztrátusi pozíciókat kizárólag vagyonos emberek pályázhatták meg, akiknek

Holdblog

Vakmajom: New York-i kedvességek

New York városában jár éppen a Vakmajom, és ha már ott van, posztolt is a Facebookra, innen gyűjtöttünk egy csokrot szombatra. New York-i kedvességek Vacakol... The post Vakmajom: New York-i kedv

Holdblog

Balásy Zsolt: Lakásom van, vagyonom nincs?

Prominens magyar politikus: úgy látom, a migrációval - mindegy, hogy országhatárokon át, vagy belül - csak a baj van. Prominens közgazdász bárhol a világon: a... The post Balásy Zsolt: Lakáso

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Lecserélnék a magyarok a gázfűtést, de ennek van egy nagy akadálya

Likviditás szakértő - Vezető modellező

Likviditás szakértő - Vezető modellező
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2024 - Győr
2024. október 9.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
2024. október 8.
Energy Investment Forum 2024 - A MEKH szakmai támogatásával
2024. október 10.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
GettyImages-1259121881