Több hullámban érkezik a zuhé – Megszólaltak a meteorológusok
Gazdaság

Több hullámban érkezik a zuhé – Megszólaltak a meteorológusok

Portfolio
A hét elején a nyugat-európai ciklonrendszer előoldalán még száraz, egyre melegebb levegő áramlik fölénk, a hét további részében azonban kétnaponta, szerdán, pénteken és vasárnap is egy-egy hidegfront érkezik, így több hullámban számíthatunk csapadékra - írja a Hungaromet Zrt.

Hétfőre virradó éjszaka északkeleten továbbra is erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt csökken a felhőzet, és derült vagy kissé felhős idő várható. Helyenként párássá válik a levegő, köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet képződik. Szitálás néhol előfordulhat. A szél délire, délnyugatira fordul, és többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 12 fok között alakul, a Kiskunságban lehet ennél pár fokkal hidegebb a hajnal. 

Hétfőn hazánk nagy részén már napos, csapadékmentes időre van kilátás kevés gomolyfelhővel, északkeleten azonban várhatóan csak a déli óráktól csökken a felhőzet. A délnyugatira forduló szél nagy területen megélénkül, délnyugaton egy-egy erős lökés is lehet. A csúcshőmérséklet 16 és 22 fok között valószínű. 

Kedd hajnalban főleg északkeleten lehet pára, köd, rétegfelhőzet, ezek feloszlását követően változóan felhős idő várható többórás napsütéssel. Csapadék estig nem valószínű. A déli, délkeleti szél sokfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon megerősödik. Hajnalban 5, 14, délután 17, 25 fok várható, északkeleten lesz a hűvösebb idő.

Szerdán nyugatról kelet felé átvonul egy vastag felhőzóna. Délelőtt a Tiszántúlon lehet szakadozott a felhőzet, a nap második felében nyugat felől várható vékonyodás, szakadozás.

A nyugati és középső országrészben szórványosan előfordul eső, zápor. Egy-egy zivatar sem kizárt.

A nap második felében már csak néhol valószínű csapadék. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délnyugati szél. Hajnalban 8, 16 fok lesz. Délután általában 20, 24 fok várható, de a csapadékos vidékeken hűvösebb lehet. 

Csütörtök hajnalban főleg északkeleten képződnek ködfoltok, néhol szitálás, kisebb eső is lehet. Ezek feloszlása után változóan felhős időre számíthatunk többórás napsütéssel. A késő délutáni, esti óráktól nyugat, északnyugat felől vastagodhat a felhőzet, és

egyre több helyen eleredhet az eső, zápor. Esetleg egy-egy zivatar is előfordul.

Sokfelé megerősödik a déli, délnyugati szél. A minimum általában 12 és 17 fok között várható, északkeleten azonban hűvösebb lehet, a maximum-hőmérséklet 20 és 26 fok között alakul. 

Péntek éjjel erősen felhős vagy borult lesz az ég, napközben nyugat felől vékonyodik, felszakadozik a felhőzet. Nyugatról kelet felé átvonul egy csapadék zóna. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati, nyugati szél. A hajnali 8, 15 fokról 15 és 22 fok közé emelkedik a hőmérséklet. 

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

Ők a legjobban fizetett kormányfők

Anno Rómában, annak is köztársaságkorában a magasabb állami közhivatalok ellátásáért nem járt fizetés. A magisztrátusi pozíciókat kizárólag vagyonos emberek pályázhatták meg, akiknek

Holdblog

Vakmajom: New York-i kedvességek

New York városában jár éppen a Vakmajom, és ha már ott van, posztolt is a Facebookra, innen gyűjtöttünk egy csokrot szombatra. New York-i kedvességek Vacakol... The post Vakmajom: New York-i kedv

Holdblog

Balásy Zsolt: Lakásom van, vagyonom nincs?

Prominens magyar politikus: úgy látom, a migrációval - mindegy, hogy országhatárokon át, vagy belül - csak a baj van. Prominens közgazdász bárhol a világon: a... The post Balásy Zsolt: Lakáso

KonyhaKontrolling

Miért jó befektetés az ingatlan?

Akik régóta olvasnak, tudják, hogy az ingatlan nem a kedvenc befektetési formám. Nem csupán azért, mert fizikailag hozzáköt egy helyhez, hanem azért sem, mert nagyon kevesen tudják előre felmé

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egyetlen ábra, ami megmutatja, mekkora valójában az orosz hadsereg friss területhódítása
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2024 - Győr
2024. október 9.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
2024. október 8.
Energy Investment Forum 2024 - A MEKH szakmai támogatásával
2024. október 10.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
tojás