Portfolio signature

Mutatjuk a Fed mestertervét, amivel elkerülné az újabb pénzügyi válságot

Az amerikai gazdaság kiváló teljesítménye a csökkenő inflációval párosulva nem indokolja azt, hogy az amerikai jegybanknak gyorsan kellene kamatot csökkentenie. Azonban elképzelhető, hogy van egy háttérben meghúzódó sérülékenységi pont, ami a Fed-et akár arra kényszerítheti, hogy a mostani kedvező helyzetet használva - kimondatlanul is -, hosszabb távú stabilitási kérdésekkel foglalkozzon.
Jön az új amerikai elnök, kifutnak a magas hozamú állampapírok, egyre alacsonyabbak a kamatok, adódik a kérdés: mibe érdemes most befektetni? A kérdésre profi szakemberek hozzák a válaszokat, befektetési ötleteket, november 6-án jön a Portfolio Investment Day 2024. Most érdemes jelentkezni!

Az elmúlt évek óriási kihívások elé állították az amerikai jegybankot. Egymás után jöttek az olyan sokkok (koronavírus, ellátási láncok, energiaválság), amelyek miatt a jegybanknak folyamatosan lavíroznia kellett az inflációs és a reálgazdasági célok között. Olyan gyorsan történtek az események, hogy a Fed-nek csak kapkodta a fejét, hogy éppen melyik céljának teljesülésére figyeljen és eközben az események gyors változása miatt sokszor csak a bejövő adatok számítottak.

Mára azonban az amerikai gazdaság kiheverte a korábbi évek sokkjait és az infláció csökkenésével párhuzamosan a munkaerőpiaci túlfűtöttség is normalizálódott.

Ez a nyugodt helyzet a jegybank számára is lehetővé teszi, hogy kicsit messzebbre tekintsen és a magasabb kamatkörnyezet hosszabb távú hatásaival is foglalkozzon.

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Az elmúlt években a Fed csak a fejét kapkodta, annyi sokk érte az amerikai gazdaságot.
  • Eddig a rekord gyorsaságú kamatemelés nem járt kellemetlen mellékhatásokkal, de vajon nincs is félnivaló?
  • Megmutatjuk, hogy van egy hosszú távú hatás, amitől nagyon tarthat a jegybank és ez az, ami miatt ilyen gyorsan kezdte el a kamatcsökkentési ciklusát.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés