Kiderült, hány tojást eszik meg egy magyar évente
Gazdaság

Kiderült, hány tojást eszik meg egy magyar évente

Portfolio
A tojásfogyasztás Magyarországon ismét felívelő pályára állt az 1990-es évek mélypontja óta. Ezt a pozitív trendet a termék népszerűsítését célzó kampányok is elősegítik - nyilatkozta Pákozd Gergely, a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetség alelnöke az InfoRádiónak.

A Tojásszövetség és a Központi Statisztikai Hivatal adatai egyaránt alátámasztják a növekvő tendenciát. Pákozd Gergely kiemelte:

Látunk egy lassú növekedést a tojásfogyasztásban. Még közel sem tartunk annál a 300 darabnál évente, amelynél a rendszerváltozás előtt tartottunk, de már a 250 darabos szintet súroljuk fejenként.

- idézi az Infostart.

Az étkezési szokások és diétatrendek jelentősen befolyásolják a tojásfogyasztást. Ennek fényében a Tojásszövetség olyan tájékoztató kampányt indít, amely segít a fogyasztóknak megismerni a tojás valódi élettani hatásait.

"A tojás szinte teljes értékű étkezést jelenthet, hiszen nagyon sok vitamin és tápanyag van benne, tartalmaz fehérjét, zsírt és vitaminokat, és azt lehet mondani, hogy a napi étkezésnek része tud lenni úgy, hogy nem tartalmaz olyan hozzáadott anyagokat, amelyekre esetleg nincs szükségünk - mondta a szakember, kiemelve, hogy a tojás beltartalma nem módosítható, mivel "saját csomagolásában jön létre".

A tojásvásárlási szokásokról szólva Pákozd elmondta, hogy a fogyasztók általában a legkönnyebben elérhető helyeken vásárolnak, és nincs jelentős minőségbeli különbség a különböző forrásokból származó tojások között. Megemlítette ugyanakkor, hogy léteznek speciális tojástermékek, amelyeknél takarmányozással próbálnak befolyásolni bizonyos beltartalmi értékeket.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

Ők a legjobban fizetett kormányfők

Anno Rómában, annak is köztársaságkorában a magasabb állami közhivatalok ellátásáért nem járt fizetés. A magisztrátusi pozíciókat kizárólag vagyonos emberek pályázhatták meg, akiknek

Holdblog

Balásy Zsolt: Lakásom van, vagyonom nincs?

Prominens magyar politikus: úgy látom, a migrációval - mindegy, hogy országhatárokon át, vagy belül - csak a baj van. Prominens közgazdász bárhol a világon: a... The post Balásy Zsolt: Lakáso

KonyhaKontrolling

Miért jó befektetés az ingatlan?

Akik régóta olvasnak, tudják, hogy az ingatlan nem a kedvenc befektetési formám. Nem csupán azért, mert fizikailag hozzáköt egy helyhez, hanem azért sem, mert nagyon kevesen tudják előre felmé

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egyetlen ábra, ami megmutatja, mekkora valójában az orosz hadsereg friss területhódítása
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2024 - Győr
2024. október 9.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
2024. október 8.
Energy Investment Forum 2024 - A MEKH szakmai támogatásával
2024. október 10.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
kiberbiztonság-kibertámadás-információbiztonság-informatika-RSM-nis2