FONTOS 400 ezerért ezt lehet kapni? Egyszerre ciki és erős az új iPhone
Jó hírt kaptak az adótartozástól szenvedő napelemes kivitelezők, aminek a lakossági nyertesek is örülhetnek!
Gazdaság

Jó hírt kaptak az adótartozástól szenvedő napelemes kivitelezők, aminek a lakossági nyertesek is örülhetnek!

Portfolio
Az uniós napelemes pályázatot lebonyolító ÉMI Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint mostantól azok a regisztrált napelemes kivitelezők, akik eddig a NAV felé fennálló adótartozásuk miatt nem tudták lehívni az RRF 6.2.1-es pályázat összegét, új lehetőséget kaptak – osztotta meg tagjaival és minden érintett napelemes kivitelezővel a jó hírt a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség. A naperőművek terjedésével, és annak átfogó következményeivel részletesen foglalkozunk a Portfolio jövő csütörtöki, október 10-i Energy Investment Forum konferenciáján, amelyre még nem késő itt regisztrálni.

Ez az új lehetőség a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha a napelemes rendszert a pályázat keretében készre szerelték, és minden szükséges dokumentációt feltöltöttek az elszámolással együtt, akkor a pályázati összeget a NAV részére kérhetik kiutalni.

Ez az engedményezés lehetőséget biztosít arra, hogy a pályázatok sikeresen lezáruljanak, még akkor is, ha a kivitelezőnek jelenleg is adótartozása van.

A szakmai szövetség a fejlemény kapcsán hangsúlyozta: "kifejezetten örül annak, hogy a javaslatát az ÉMI és a Nemzeti Hatóság elfogadta. Ezáltal sok pályázó megnyugodhat, hogy sikeresen lezárhatja a pályázatát, és számos kivitelező számára lehetőség nyílik arra, hogy a "bentragadt" kifizetéseiket feloldva, tartozásaikat csökkentve vagy megszüntetve újra stabil gazdasági alapokra helyezhessék működésüket".

Az elmúlt években döcögősen haladó, olykor egészen elképesztő fordulatokat produkáló 2021-es napelemes pályázatról számtalan cikket írtunk. Ránézve vasárnap a hivatalos pályázati adatbázisra (lásd alább), az látszik, hogy még mindig közel 10 ezer pályázatban nem történt kifizetés, a kifizetett 77,6 milliárd forintos összeg pedig a 124,8 milliárd forintos elnyert támogatási kerethez, és az ugyanilyen összegű hatályos szerződéses állományhoz képest jócskán elmarad. A fenti lényeges fejlemény azonban remélhetőleg lendületet ad ennek a folyamatnak, segíthet átvágni a "gordiuszi csomót", így a kivitelezők haladhatnak a munkákkal a befejezés felé, ami tényleg jó hír az érintett pályázati nyerteseknek, és a NAV is a pénzéhez jut.

Az idén év elején indult újabb lakossági napelemes és energiatárolós pályázat állásáról a minap egy másik cikkben számoltunk be:

RRF 6
Forrás: palyazat.gov.hu

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

Ők a legjobban fizetett kormányfők

Anno Rómában, annak is köztársaságkorában a magasabb állami közhivatalok ellátásáért nem járt fizetés. A magisztrátusi pozíciókat kizárólag vagyonos emberek pályázhatták meg, akiknek

Holdblog

Vakmajom: New York-i kedvességek

New York városában jár éppen a Vakmajom, és ha már ott van, posztolt is a Facebookra, innen gyűjtöttünk egy csokrot szombatra. New York-i kedvességek Vacakol... The post Vakmajom: New York-i kedv

Holdblog

Balásy Zsolt: Lakásom van, vagyonom nincs?

Prominens magyar politikus: úgy látom, a migrációval - mindegy, hogy országhatárokon át, vagy belül - csak a baj van. Prominens közgazdász bárhol a világon: a... The post Balásy Zsolt: Lakáso

KonyhaKontrolling

Miért jó befektetés az ingatlan?

Akik régóta olvasnak, tudják, hogy az ingatlan nem a kedvenc befektetési formám. Nem csupán azért, mert fizikailag hozzáköt egy helyhez, hanem azért sem, mert nagyon kevesen tudják előre felmé

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egyetlen ábra, ami megmutatja, mekkora valójában az orosz hadsereg friss területhódítása
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2024 - Győr
2024. október 9.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
2024. október 8.
Energy Investment Forum 2024 - A MEKH szakmai támogatásával
2024. október 10.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Ez is érdekelhet
Azahriah Bauko Attila Sziget Nagyszinpad