Jelentős napelem- és energiatárolási kapacitást fog megfinanszírozni egy magyarországi magántőkealap
Gazdaság

Jelentős napelem- és energiatárolási kapacitást fog megfinanszírozni egy magyarországi magántőkealap

Portfolio
A következő 2-3 évben 300 megawatt teljesítményű napelem- és energiatárolási projekt kiépüléséhez járul hozzá Magyarországon a Trustify magántőkealap, és keres még olyan napelem projekteket, amelyek már rendelkeznek hálózati csatlakozási engedéllyel – derült ki a magántőkealap közleményéből. A naperőművek magyarországi terjedéséről, következményeiről és a csatlakozási engedélyek értékével is foglalkozunk a Portfolio jövő csütörtöki Energy Investment Forum konferenciáján, amelyre még nem késő itt regisztrálni.
A magyar energetika fontosabb kihívásaival kiemelten foglalkozunk a Portfolio október 10-i Energy Investment Forum 2024 konferenciáján. Ne maradj le róla, jelentkezz Te is!

"A Trustify Befektetési Alapkezelő Magyarország egyik első olyan magántőkealap-kezelő társasága, amely a tőkejövedelem szerzése mellett kiemelt figyelmet fordít a fenntarthatósági célok megvalósítására is" – hangsúlyozza Csatári László a közlemény szerint.

A Trustify Befektetési Alapkezelő igazgatósági tagja, befektetési vezérigazgató-helyettese ezzel összefüggésben rámutatott:

Napelem- és energiatárolás-projektjeink segítségével 300 megawatt kapacitás kiépüléséhez járulunk hozzá Magyarországon a következő 2-3 évben, banki finanszírozás bevonásával. Futó projektjeink mellé még keresünk további olyan napelem-projekteket is, amelyek rendelkeznek csatlakozási engedéllyel.

A szakértő emlékeztet rá, hogy a napenergia-kapacitások bővítése, a napelem- és energiatárolási-projektek számának növelése elengedhetetlen Magyarország karbonsemlegességének és energiafüggetlenségének eléréséhez. Csatári László hozzátette: a további fejlesztésekben jelentős szerepet vállalhatnak a hazai magántőkealapok is.

A magántőkealap többségében olyan tőkebefektetési lehetőségeket keres, melyeknek központi eleme a megújuló energia termelése, illetve használata, valamint azok a projektek, melyek hozzájárulhatnak Magyarország energiafüggetlenségének támogatásához. Utóbbi kapcsán abból indulnak ki, hogy a Nemzeti Energia- és Klímaterv, valamint a Nemzeti Energiastratégia 2030 azt a célt tűzte ki, hogy a hazai beépített fotovoltaikus kapacitás 2030-ra haladja meg a 12 ezer megawattot. Ezekhez képest a jelenlegi 7 ezer megawatt feletti beépített teljesítmény még elmarad, így bőven van tere annak, hogy a következő években további fejlesztések valósuljanak meg a területen.

Csatári László utalt rá, hogy világszerte a fotovoltaikus napelemprojektek számítanak most a legkeresettebbnek, becslések szerint a finanszírozók 500 milliárd dollárt fektetnek be majd a következő években ezen a területen.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Portfolio

KonyhaKontrolling

Miért jó befektetés az ingatlan?

Akik régóta olvasnak, tudják, hogy az ingatlan nem a kedvenc befektetési formám. Nem csupán azért, mert fizikailag hozzáköt egy helyhez, hanem azért sem, mert nagyon kevesen tudják előre felmé

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A forintgyengülés csak idő kérdése: elemzők szerint ennyi lesz az euró
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2024 - Győr
2024. október 9.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
2024. október 8.
Energy Investment Forum 2024 - A MEKH szakmai támogatásával
2024. október 10.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Ez is érdekelhet
budapest economic forum portfolio konferenciák