Csaknem 10 ezer használt autót importáltunk szeptemberben
Gazdaság

Csaknem 10 ezer használt autót importáltunk szeptemberben

Portfolio
Szeptemberben a DataHouse adatai szerint 9 796 import használt személyautó kapott hazai rendszámot, ami az egy évvel ezelőtti 9 032-es mennyiséghez képest 8,5 százalékos növekedést jelent. Éves szinten a JóAutók.hu mérsékelt, 3-4 százalék közötti bővülésre számít.

Továbbra sincsenek meg a megfelelő feltételek ahhoz, hogy a használtautó-import mértéke visszatérjen a néhány évvel ezelőtti szintekre, amikor havi átlagban 11 ezer feletti mennyiségben hoztak be az országba használt személyautókat – magyarázza Halász Bertalan, a JóAutók.hu vezérigazgatója.

Hozzátettee: a növekvő reálkeresetekből származó plusz jövedelmekből a lakosság továbbra is inkább a megtakarításait pótolja, és a kint is lezajlott áremelkedések, párosulva az euró jelenlegi, 400 forintot is meghaladó árfolyamával komolyan rontják a külföldön autót keresők esélyeit.

A behozott használt autók között a legnépszerűbb márka továbbra is a Volkswagen 12,4 százalékos részesedéssel, melyet a Ford és az Opel egyaránt 8,7 százalékos aránnyal követ. A negyedik helyet az Audi (6,7%) tartja, az ötödik helyen pedig a BMW (5,7%) áll, átvéve az immár őt követő Mercedes (5,5%) tavalyi pozícióját.

A használtautó-import mennyisége 2024 első három negyedévében összesen 82 132 volt, ami 2,7 százalékkal haladja meg az előző év hasonló időszakában regisztrált 79 987-es értéket. Ugyanebben az időszakban az újautó-eladások száma már 89 047 volt, ami 7,3 százalékkal múlja felül az egy évvel korábbi 83 016-os mennyiséget.

Címlapkép forrása: Shutterstock

KonyhaKontrolling

Miért jó befektetés az ingatlan?

Akik régóta olvasnak, tudják, hogy az ingatlan nem a kedvenc befektetési formám. Nem csupán azért, mert fizikailag hozzáköt egy helyhez, hanem azért sem, mert nagyon kevesen tudják előre felmé

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A forintgyengülés csak idő kérdése: elemzők szerint ennyi lesz az euró
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2024 - Győr
2024. október 9.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
2024. október 8.
Energy Investment Forum 2024 - A MEKH szakmai támogatásával
2024. október 10.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Ez is érdekelhet
budapest economic forum portfolio konferenciák