Nincs jó állapotban az orosz mezőgazdaság - Bajban a világ éléskamrája
Gazdaság

Nincs jó állapotban az orosz mezőgazdaság - Bajban a világ éléskamrája

Portfolio
Az orosz gazdaság növekedése lassult augusztusban, elsősorban a mezőgazdasági szektor gyenge teljesítménye miatt. A gazdasági minisztérium szerdán közzétett adatai szerint a GDP 2,4%-kal nőtt az előző havi 3,5%-os éves növekedéshez képest közölte a Reuters.

A mezőgazdasági ágazat kibocsátása jelentősen, 14,7%-kal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az év első nyolc hónapjában a szektor teljesítménye 3,2%-kal maradt el a tavalyitól. A visszaesés fő oka a szélsőséges időjárás volt, amely az év elejétől sújtotta az orosz gazdákat.

"A mezőgazdasági termelés kibocsátása augusztusban 14,7%-kal volt alacsonyabb az előző évinél, elsősorban a gabona és hüvelyes növények betakarításának késői betakarítása miatt" - magyarázta a minisztérium.

Az orosz statisztikai hivatal adatai szerint szeptember 1-jéig az orosz gazdák 85,2 millió tonna gabonát takarítottak be. Bár Oroszország hivatalosan még mindig 132 millió tonnás gabonatermést prognosztizál az idei évre, számos elemző lefelé módosította előrejelzéseit.

A mezőgazdaságon kívül más ágazatokban nem volt visszaesés. Az ipari termelés 2,7%-kal, a feldolgozóipar 4,7%-kal nőtt augusztusban, míg az ásványkincs-kitermelés stagnált. Oroszország az év egészére 3,9%-os GDP-növekedést vár.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Portfolio

MNB Intézet

SZJA 1% - mire ad a magyar?

A személyi jövedelemadó 1+1 százalékát egy 1996-os törvény értelmében van lehetőség felajánlani. Ez az egyetlen módja annak, hogy egy állampolgár közvetlenül \"beleszóljon\" az állami k

Holdblog

Haldoklik a kínai vállalkozó szellem

\"Az egész iparág a szemünk láttára halt meg. A vállalkozói szellem halott. Nagyon szomorú látni.\" Ezt a mondatot egy pekingi gazdasági-politikai tisztségviselő mondta a Financial... The post

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A forintgyengülés csak idő kérdése: elemzők szerint ennyi lesz az euró
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Energy Investment Forum 2024 - A MEKH szakmai támogatásával
2024. október 10.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Kecskemét
2024. október 2.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Ez is érdekelhet
GettyImages-2175410315