Jön az özönvíz: narancs figyelmeztetést kellett kiadni három magyar megyére!
Gazdaság

Jön az özönvíz: narancs figyelmeztetést kellett kiadni három magyar megyére!

Portfolio
Ma egyre többfelé várható eső, zápor, a Dél-Dunántúlon az ég is megdörrenhet - derült ki a meteorológiai szolgálat időjárás-előrejelzéséből. A HungaroMet frissítette veszélyjelző térképeit, ami alapján 3 megyére narancs, 6 megyére sárga figyelmeztetést adtak ki.

Időjárás szerdán

Hullámzó front alakítja időjárásunkat, így nyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé várható eső, zápor, a Dél-Dunántúlon az ég is megdörrenhet

- írja mai időjárás-előrejelzésében a HungaroMet.

idojaras-hungaromet-mire-figyeljunk-ma-2024-oktober-2
Kép forrása: HungaroMet

A főváros térségében késő délelőtt, dél körül kezdhet el esni az eső, ugyanakkor a déli és keleti határ közelében még több helyen estig is száraz maradhat az idő.

KIEMELTÉK: ÉJFÉLIG A DUNÁNTÚL ÉSZAKI ÉS KÖZÉPSŐ RÉSZEIN, VALAMINT BUDAPEST TÁGABB TÉRSÉGÉBEN 20-30 MM-T IS ELÉRŐ, ILLETVE AZT MEGHALADÓ MENNYISÉGŰ ESŐ ESHET.

Tegnap a meteorológiai szolgálat több térképet is közzétett a napokban várható csapadékmennyiségről. Összességében 4 nap alatt az ország döntő részén 30, többfelé 40 mm-t meghaladó csapadékra, zömmel esőre számíthatunk

napi-20-mm-csapadek-eselye-2024-oktober-2
Kép forrása: HungaroMet

A front mögött délutántól egyre nagyobb területen északnyugatira fordul a szél. A csúcshőmérséklet tág határok között alakul. Általában 13 és 20 fok között várhatóak a maximumok, de a tartósan csapadékos - főleg a fővárostól északra fekvő - tájakon csupán 10 fok körüli csúcsértékek valószínűek - jelzi előre a HungaroMet.

Figyelmeztetések érkeztek az eső miatt

Az eső miatt Vas, Veszprém és Komárom-Esztergom vármegyékre második szintű (narancs) figyelmeztetést adtak ki,

Győr Moson-Sopron, Zala, Somogy, Fejér, Pest és Nógrád megyékben pedig első szintű (sárga) figyelmeztetés van érvényben.

Kép forrása: HungaroMet

Holnapi időjárás

Csütörtök délelőtt a keleti tájakon is megvastagszik a felhőtakaró, így nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Átmeneti szakadozások lehetnek a felhőzetben délután is, melyre legnagyobb esély délen mutatkozik.

Estig főleg az ország északnyugati harmadán, felén számíthatunk tartósabb esőre, záporra, arrafelé kiadós mennyiség eshet

- írja a meteorológiai szolgálat.

A déli tájak és a Tiszántúl ugyanakkor estig szárazon maradhat. Ezt követően a csapadékzóna gyengülve délkelet felé helyeződik, északnyugaton csökken a csapadékhajlam. A délkeleti szelet időnként élénk, a magasabban fekvő helyeken erős, esetleg viharos széllökések kísérhetik, késő délutántól északnyugatira fordul az áramlás. A maximum-hőmérséklet általában 13 és 20 fok között valószínű, de a tartósan csapadékos tájakon 10 fok körüli maximumok is lehetnek.

Eső miatt holnapra Zala, Somogy, Baranya, Tolna, Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyékre adtak ki sárga figyelmeztetést.

Kép forrása: HungaroMet

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Portfolio

Kiszámoló

Unit linked biztosítás költségei

Már nagyon sok éve nem írtam a unit linked biztosításokról (ide tartoznak a nyugdíjbiztosítások is), pedig lehet, hogy kellett volna. Hogy miért nem kötünk unit linked biztosítást, arra egy s

MNB Intézet

SZJA 1% - mire ad a magyar?

A személyi jövedelemadó 1+1 százalékát egy 1996-os törvény értelmében van lehetőség felajánlani. Ez az egyetlen módja annak, hogy egy állampolgár közvetlenül \"beleszóljon\" az állami k

Holdblog

Haldoklik a kínai vállalkozó szellem

\"Az egész iparág a szemünk láttára halt meg. A vállalkozói szellem halott. Nagyon szomorú látni.\" Ezt a mondatot egy pekingi gazdasági-politikai tisztségviselő mondta a Financial... The post

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A forintgyengülés csak idő kérdése: elemzők szerint ennyi lesz az euró
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Energy Investment Forum 2024 - A MEKH szakmai támogatásával
2024. október 10.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Kecskemét
2024. október 2.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Ez is érdekelhet
Drágább lett a benzin