Betörhetett Európába a rendkívül halálos járvány
Gazdaság

Betörhetett Európába a rendkívül halálos járvány

Portfolio
A szövetségi rendőrség több órán át lezárta a 7-es és 8-as vágányokat a hamburgi főpályaudvaron, az utasoknak pedig el kellett hagyniuk a peronokat, miközben teljes védőruházatot viselő mentőcsapatok szálltak fel a Frankfurtból érkező ICE vonatra, ugyanis két utasnál is felmerült a gyanú, hogy megfertőződhettek a rendkívül halálos Marburg-vírussal - írja a BILD.

A tüneteket mutató férfi egy 26 éves német orvostanhallgató, aki szerdán kora délután barátnőjével együtt szállt fel Frankfurt/Main állomáson a vonatra, hogy Hamburgba utazzanak. Az utazás során azonban mindketten influenzához hasonló tüneteket kezdtek produkálni.

Az, hogy valóban megfertőződtek-e a Marburg-vírussal, egyelőre nem ismert. Az egyetemista azonban korábban repülővel érkezett közvetlenül Ruandából, ahol kapcsolatban állt egy beteggel, akinél később a Marburg-vírusfertőzést igazolták.

A német orvostanhallgatót és barátnőjét a hamburgi tűzoltóság fertőzésmentő autójával az Eppendorfi Egyetemi Klinikai Központba (UKE) szállították, amely trópusi betegségekre szakosodott, továbbá mindkettejük poggyászát elkobozták.

A BILD információi szerint körülbelül 200 utas tartózkodott a vonaton. A szövetségi rendőrség most rögzíti az adataikat, és vizsgálja, hogy kik kerülhettek kapcsolatba a feltételezett fertőzöttekkel.

Most azt kell megállapítanunk, hogy egyáltalán volt-e elegendő idő a fertőzés átvitelére

– nyilatkozta Hamburg tűzoltóságának szóvivője.

Ruandában jelenleg a halálos vírus terjedésével küzdenek, amely főként az egészségügyi dolgozók körében terjed. Ruanda fővárosának, Kigalinak egészségügyi minisztériuma közölte, hogy múlt péntek óta nyolc ember halt meg a vírus következtében. Összesen pedig jelenleg mintegy 27 személy fertőzött igazoltan Marburg-vírussal.

A Marburg-vírus az Ebola-vírussal azonos családba tartozik, és 88%-os halálozási rátával rendelkezik.

Címlapkép forrása: Bodo Marks/picture alliance via Getty Images

Kiszámoló

Unit linked biztosítás költségei

Már nagyon sok éve nem írtam a unit linked biztosításokról (ide tartoznak a nyugdíjbiztosítások is), pedig lehet, hogy kellett volna. Hogy miért nem kötünk unit linked biztosítást, arra egy s

Holdblog

Haldoklik a kínai vállalkozó szellem

\"Az egész iparág a szemünk láttára halt meg. A vállalkozói szellem halott. Nagyon szomorú látni.\" Ezt a mondatot egy pekingi gazdasági-politikai tisztségviselő mondta a Financial... The post

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A forintgyengülés csak idő kérdése: elemzők szerint ennyi lesz az euró
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Energy Investment Forum 2024 - A MEKH szakmai támogatásával
2024. október 10.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Kecskemét
2024. október 2.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
olaj olajexport olajár